Ν. Αφρική: ο Οσ. Πιστόριους σκότωσε κατά λάθος τη φίλη του

13:05 14/2/2013 - Πηγή: E-Typos

Ανανέωση 13.02
Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι άνδρας 26 ετών κατηγορείται για φόνο μετά τον θάνατο της συντρόφου του Οσκαρ Πιστόριους στην κατοικία του στην Πρετόρια.

Εκρόσωπος της αστυνομίας δεν κατονόμασε τον κατηγορούμενο, όπως επιτάσσει το δίκαιο της Νότιας Αφρικής, αλλά δήλωσε ότι ο 26χρονος και το θύμα, η Ρίβα Στέενκαμπ, ήταν μόνοι στο σπίτι την ώρα του φόνου.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι έχουν υπάρξει και κατά το παρελθόν "ενδο-οικογενειακά περιστατικά" στο

σπίτι του Πιστόριους.



Aνανέωση 12.19
Ο Οσκαρ Πιστόριους συνελήφθη για τον φόνο της συντρόφου του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πατέρας του επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που μεταδόθηκε από τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης.


"Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Δεν τον έχω δει, είναι με την αστυνομία και η υπόθεση είναι στα χέρια των αρχών. Προφανώς είμαστε σοκαρισμένοι...Ο μόνος που μπορεί να μάς πει τι συνέβη είναι ο ίδιος ο Οσκαρ", είπε ο Χένκε Πιστόριους.


Σύμφωνα με τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Οσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε την αρραβωνιαστικά του τη χθεσινή νύκτα στην κατοικία τους στην Πρετόρια εκλαμβάνοντάς την ως διαρρήκτη.


Ο θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού θα προσαχθεί εντός της ημέρας ενώπιον δικαστή της Πρετόριας όπου θα τού απαγγελθούν κατηγορίες.



Νωρίτερα σήμερα
Ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους σκότωσε κατά λάθος τη φίλη του μέσα στο σπίτι του στην Πρετόρια, καθώς την πέρασε για διαρρήκτη.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα στη Νότια Αφρική, ο Πιστόριους κρατείται και ανακρίνεται για το τραγικό περιστατικό.

Απ' ό,τι φαίνεται, δήλωσε νοτιοαφρικανός δημοσιογράφος, «νόμισε πως η κοπέλα του, που είχε μπει στο σπίτι για να του κάνει έκπληξη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ήταν κάποιος εισβολέας. Φέρεται να την πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές στο χέρι και το κεφάλι».
Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ 4 π.μ. και 5 π.μ. (τοπική ώρα) έγινε κλήση για ασθενοφόρο και λίγη ώρα αργότερα στο σπίτι του παραολυμπιονίκη στο Silverwoods της Πρετόρια έφθασε η αστυνομία.

«Βρήκαμε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών και τέθηκε υπό κράτηση ένας 26χρονος άνδρας», περιορίστηκε να δηλώσει στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος της αστυνομίας, αποφεύγοντας να κατονομάσει τον ύποπτο ή να δώσει άλλες λεπτομέρειες για την υπόθεση (σ.σ. ο Πιστόριους είναι 26 ετών).
Τα τοπικά μέσα, όμως, μεταδίδουν ότι δράστης του τραγικού περιστατικού είναι ο Πιστόριους και ήδη η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα