ΕΤΕ: Εντός των ημερών οι προϋποθέσεις για την εθελουσία έξοδο

12:24 14/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν οι λεπτομερείς όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης, που ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς.
Το πρόγραμμα, όπως ανέφερε ο κ.Τουρκολιάς, απευθύνεται στους υπαλλήλους της Τράπεζας που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και διευκολύνει, με την παροχή σημαντικών κινήτρων, την αποχώρησή τους εφόσον έχουν ήδη θεμελιώσει ή θεμελιώνουν
δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης εντός της επόμενης τριετίας, και πιο συγκεκριμένα μέχρι το Μάρτιο του 2016.
Στο μήνυμα του προς τους εργαζόμενους της Τράπεζας ο κ.Τουρκολιάς επισήμανε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στους ίδιους, τις οικογένειές τους και στο κοινωνικό σύνολο. «Παρά το ασταθές εργασιακό και οικονομικό περιβάλλον, διασφαλίζονται τόσο τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όσο και ο οικονομικός προγραμματισμός κάθε εργαζομένου. Παράλληλα, εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση ούτε των οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης ούτε του Προϋπολογισμού, καθώς η Τράπεζα θα επωμιστεί το σύνολο του σχετικού κόστους. Ταυτόχρονα και εξίσου σημαντικό με την εφαρμογή του προγράμματος, προωθείται και η ανανέωση του προσωπικού, διευκολύνοντας σημαντικά την επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων με αξιοκρατικά κριτήρια και με προφανή οφέλη τόσο για τους ιδίους όσο και για την Τράπεζα», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.
Keywords
Τυχαία Θέματα