Μουντιάλ 2014: Όλα βαίνουν καλώς στην προετοιμασία της Βραζιλίας

21:57 23/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Όλα καλά και όλα ωραία τα βρίσκουν Σεπ Μπλάτερ και Ντίλμα Ρούσεφ, μετά τη συνάντησή τους στη Ζυρίχη με θέμα συζήτησης το παγκόσμιο κύπελλο το οποίο θα φιλοξενήσει η Βραζιλία το ερχόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα η Πρόεδρος της Βραζιλίας τόνισε ότι η χώρα της θα διοργανώσει το «κύπελλο των κυπέλλων», ενώ ο πρόεδρος της FIFA φρόντισε να «διαλύσει» τις όποιες ανησυχίες
για προβλήματα των Βραζιλιάνων διοργανωτών, αναφέροντας ότι το μόνο που χρειαζόταν ήταν να τους ασκηθεί μια μικρή... ώθηση.

Η σύσκεψη της FIFA στη Ζυρίχη διοργανώθηκε δύο ημέρες μετά την προθεσμία που δόθηκε στους αξιωματούχους της πόλης Κουριτίμπα, μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, να αποδείξουν ότι μπορούν να έχουν έγκαιρα έτοιμο το στάδιο για το μουντιάλ προκειμένου να μην βγει εκτός διοργάνωσης. Το στάδιο επρόκειτο να είναι έτοιμο μέχρι το Δεκέμβριο, όπως και άλλα πέντε σε ισάριθμες πόλεις της χώρας, αλλά βρίσκεται εκτός χρονοδιαγράμματος.

Αεροδρόμια και δημόσια μέσα μεταφοράς αποτελούν άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Βραζιλία η οποία προετοιμάζεται να φιλοξενήσει το μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1950. Ο Μπλάτερ με τη Ρούσεφ έδωσαν στη δημοσιότητα τις ανακοινώσεις τους, όπου αναφέρονται στις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει για το ρατσισμό, την προώθηση της ειρήνης και την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Μάλιστα ο Μπλάτερ έχει προτείνει να απελευθερωθεί και ένα περιστέρι, σε ένδειξη προώθησης της ειρήνης κατά την τελετή έναρξης του μουντιάλ. Αντίθετα και οι δύο απέφυγαν να δώσουν λεπτομέρειες για τις προετοιμασίες που αφορούν στη διεξαγωγή του παγκοσμίου κυπέλλου.

«Προετοιμαζόμαστε. Προχωράμε για τη διοργάνωση του κυπέλλου των κυπέλλων και θα το κάνουμε στη χώρα του ποδοσφαίρου. Χτίζουμε στάδια αεροδρόμια και λιμάνια για να είναι ικανή η Βραζιλία να υποδεχθεί τους επισκέπτες με ανοικτές αγκάλες», τόνισε η Ρούσεφ μετά την πολύωρη σύσκεψη με τη FIFA στη Ζυρίχη.

Επίσης ψύχραιμος και μάλλον ατάραχος, σε σχέση με το παρελθόν, εμφανίστηκε και ο Μπλάτερ, ο οποίος είπε: «Η Βραζιλία είναι η χώρα του ποδοσφαίρου και δεν υπάρχει καλύτερη χώρα από τη Βραζιλία, όταν μιλάμε για το ποδόσφαιρο. Έτσι, η Βραζιλία πρόκειται να φιλοξενήσει ένα πολύ όμορφο Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα σπουδαίο μουντιάλ, και βασιλεύει η εμπιστοσύνη προς τους διοργανωτές. Τώρα βρισκόμαστε μόλις λίγους μήνες από το μουντιάλ και θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά αυτό είναι κάτι φυσιολογικό για μια τέτοια διοργάνωση. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και τα πάντα θα βρίσκονται στη θέση τους σε όλη τη Βραζιλία».

Τι μεσολάβησε είναι ακόμη άγνωστο σε σχέση με προηγούμενες δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της FIFA, ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο, όταν ισχυριζόταν πως δεν θυμάται καμία άλλη χώρα να έχει μείνει τόσο πίσω από πλευράς προετοιμασίας της διοργάνωσης, όσο η Βραζιλία. Να έλαβε άραγε διαβεβαιώσεις από τη Ρούσεφ, όπως αυτή ότι θα διοργανώσει τους καλύτερους αγώνες που έγιναν ποτέ; Ο χρόνος θα το δείξει και μέχρι τότε είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε την άποψη Μπλάτερ, ότι όλα βαίνουν καλώς.
Keywords
Τυχαία Θέματα