Ιταλία: Σε όλο και πιο δύσκολη θέση η κυβέρνηση Λέτα

20:50 23/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Σε όλο και πιο δύσκολη θέση βρίσκεται, σύμφωνα με αναλυτές, η κυβέρνηση του κεντροαριστερού Ενρίκο Λέτα, λόγω της επιμονής του γραμματέα των Δημοκρατικών Ματέο Ρέντσι να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τις παρατάξεις που συνθέτουν τον κυβερνητικό συνασπισμό (κεντροαριστερά, μετριοπαθές κέντρο και το κόμμα Νέα Κεντροδεξιά) να καταθέσουν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας τις προτάσεις τους για να υπογραφεί το ταχύτερο ένα νέο «προγραμματικό

συμβόλαιο» για το 2014. Ο Ρέντσι ωστόσο έκανε γνωστό ότι οι θέσεις και οι προτεραιότητες του κόμματός του δεν πρόκειται να ανακοινωθούν πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Αυτό δυσκολεύει τον Λέτα να προχωρήσει στην εφαρμογή των σχεδιασμών του για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος θεωρείται αναγκαίος ήδη μετά την αποχώρηση του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την συμπολίτευση.

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, δεν αποκλείεται αν συνεχιστούν οι εντάσεις στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές εντός του 2014, μαζί με τις Ευρωεκλογές, τον Μάιο, όπως εξάλλου αξιώνουν εδώ και καιρό τόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσο και ο Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα