Μ. Αχμαντινετζάντ: Το Ιράν θα υποστηρίξει τα πυρηνικά του δικαιώματα

14:40 12/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Το Ιράν "δεν θα υποχωρήσει ούτε χιλιοστό από τα αναφαίρετα πυρηνικά του δικαιώματα", δήλωσε σήμερα ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ μία ημέρα πριν την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) για το αμφιλεγόμενο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

"Πρέπει να γνωρίζετε ότι το ιρανικό κράτος θα υποστηρίξει σθεναρά τα θεμελιώδη δικαιώματά του και ότι ακόμη και η πιο μεγάλη πίεση δεν θα το κάνει να υποχωρήσει", προειδοποίησε ο Αχμαντινετζάντ τους Δυτικούς στη διάρκεια ομιλίας του στο νότιο Ιράν, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο Irna.
"Συμβουλεύω τους εχθρούς (του Ιράν) και τις αλαζονικές (δυτικές) δυνάμεις να αλλάξουν συμπεριφορά απέναντι στο κράτος αυτό", πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.
Οι δηλώσεις του Αχμαντινετζάντ γίνονται την ώρα που το Ιράν και η Ομάδα των 5+1 αναμένεται να συναντηθούν το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη για να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, οι οποίες είχαν διακοπεί πριν από 15 μήνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα