Η Θέση μας: Σταθερότητα και πρόγραμμα!

19:28 3/5/2014 - Πηγή: E-Typos

Καθώς το προεκλογικό θερμόμετρο ανεβαίνει, είναι χρήσιμο για τον πολιτικό κόσμο να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και ρεαλισμό τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας.
Στις κάλπες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι δημότες έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τους καλύτερους και αποτελεσματικότερους δημάρχους και περιφερειάρχες, οι οποίοι θα κληθούν να σηκώσουν μεγάλο βάρος της ανάπτυξης μέσω της διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν προσφέρεται για κομματικούς διαγκωνισμούς ούτε για προσωπικές πολιτικές. Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να δοθεί
ένα σαφές μήνυμα από τις τοπικές κοινωνίες ότι αυτή τη φορά η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη και θα αξιοποιηθεί κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα σε όλες τις γωνιές της πατρίδας.
Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, οι έως τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την τύχη της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ισχυροποιημένη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και η εκλογική μάχη θα δοθεί μέχρι την ημέρα της κάλπης. Ομως, ανεξάρτητα από τις δημοσκοπικές επιδόσεις των κομμάτων, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τους πολίτες είναι να υπάρξει ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Η διολίσθηση σε μικροκομματικούς καβγάδες δεν ωφελεί κανέναν. Οι ψηφοφόροι θέλουν ξεκάθαρες απαντήσεις για το πώς η Ελλάδα μπορεί να περάσει στην ανάπτυξη ύστερα από την πολυετή περίοδο ύφεσης.

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και τον πολιτικό της κόσμο να τοποθετηθεί πάνω σε αυτό το σχέδιο με ουσιαστικές προτάσεις και όχι μόνο με απορριπτική λογική. Η επένδυση στην οργή και το θυμό δεν προσφέρει λύσεις. Τώρα χρειάζονται περισσότερη λογική και ρεαλιστικές λύσεις, που θα επιταχύνουν τη διαδικασία ανάκαμψης και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Πειραματισμοί με το νόμισμα, όπως αυτοί που υπαινίσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσφέρουν τίποτε.

Η Ελλάδα έχει περάσει μια μεγάλη περιπέτεια από το 2010 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε τα κλειδιά της οικονομίας στην τρόικα. Τώρα χρειάζονται σταθερότητα και πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα. Είναι σαφές ότι το κόμμα που έχει τις πειστικότερες λύσεις θα κερδίσει και τις εκλογές.
Keywords
Τυχαία Θέματα