Έκθεση Yachting στον Πόρο: Είμαστε πίσω υπάρχει χώρος για ανάπτυξη στον θαλάσσιο τουρισμό

19:01 3/5/2014 - Πηγή: E-Typos
"Για να φέρουμε τουρίστες υψηλού επιπέδου, έχουμε δύο δρόμους. Είτε να επιδοτήσουμε πολύ μεγάλες επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές, είτε να δημιουργήσουμε απλά ένα φιλόξενο περιβάλλον λειτουργίας των σκάφων αναψυχής. Και το πρώτο το υπηρετούμε, αλλά το δεύτερο νομίζω πολύ πιο άμεσα θα μας φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε".

Αυτό δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτης, στη διεθνή έκθεση Yachting στον Πόρο, προσθέτοντας ότι σήμερα η χώρα μας φιλοξενεί περίπου 17.000 σκάφη αναψυχής.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης, είπε ότι αν μετρήσουμε
την αναλογία των χωρών που έχουν παράκτιο τουρισμό στην Ευρωπαϊκή 'Ένωση, για το πόσα σκάφη φιλοξενούν αυτές οι χώρες, τότε αυτός ο αριθμός θα πρέπει να ανέλθει για τη χώρα μας στα 70.000 σκάφη, δημιουργώντας πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας άμεσα.

Πρόσθεσε, επίσης ότι η κυβέρνηση έχει δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού και έχει δώσει προσοχή στην ανάπτυξη της περιφέρειας, μέσα από τέτοιες μορφές ειδικού τουρισμού, που φέρνουν πολλαπλά οφέλη στην εθνική οικονομία.

Ο υπουργός ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν προσφέρει στο yachting διαχρονικά και είπε ότι θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κοινωνία να αγκαλιάσει τον συγκεκριμένο κλάδο που μπορεί να φέρει πολλές θέσεις εργασίας και να μην υπάρχει η λογική περί "σκαφάτων και φοροφυγάδων".

Στη διεθνή έκθεση yachting που διεξάγεται στον Πόρο για 13η χρονιά, συμμετέχουν πρακτορεία ναυλώσεων και μεσίτες από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση άνοιξε σήμερα Σάββατο 3 Μαΐου του 2014 και λήγει την Τρίτη 6η Μαΐου, 2014.

«MEDITERRANEAN YACHT SHOW»: ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ

Μια διαφορετική παρέλαση γεμάτη χλιδή θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Ναύπλιο αυτές τις μέρες. Περισσότερα από εξήντα πλωτά παλάτια που έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν δεκάδες αστέρες του Χόλιγουντ θα κάνουν στάση στο λιμάνι της πόλης στο πλαίσιο της διοργάνωσης για πρώτη φορά του «Mediterranean Yacht Show».

Ανάμεσα στην αφρόκρεμα των γιοτ θα βρίσκεται και η θαλαμηγός «Aqua», η οποία έχει διασχίσει ουκ ολίγες φορές την ελληνική θάλασσα προσφέροντας ονειρεμένες διακοπές στην πριγκίπισσα του Μαρόκο, Λάλα Σάλμα, η οποία την επιλέγει συχνά για τις επισκέψεις της στη χώρα μας. Πρόκειται για μία θαλαμηγό 40 μέτρων, η οποία έχει χωρητικότητα έως και 10 ατόμων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παρουσία της «Alexandra», ενός 50μετρου σκαριού που έχει κατασκευαστεί στο ιταλικό ναυπηγείο Benetti. Με τέσσερα επιβλητικά καταστρώματα κι έπειτα από 24 μήνες εντατικών εργασιών για να διαθέτει κάθε πολυτέλεια, ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες της. Αλλωστε πριν από δύο χρόνια το διάσημο ζευγάρι Μπραντι Πιτ και Αντζελίνα Τζολί επέλεξαν το εν λόγω γιοτ για να κάνει ένα πέρασμα από τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Η έκθεση, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, απευθύνεται σε ξένους επαγγελματίες. Στην πόλη του Ναυπλίου θα φτάσουν εκπρόσωποι από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου που ασχολούνται με την ενοικίαση τέτοιων σκαφών. Στόχος είναι να γνωρίσουν τα πληρώματα από κοντά και να κλείσουν συμφωνίες για ναύλωση των θαλαμηγών από πελάτες με «ακριβά» γούστα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την πρώτη έκθεση γιοτ στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 7 Μαΐου, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία ζωτικής σημασίας για την πόλη ενώ γνωστοποίησε ότι, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, υπάρχει σχέδιο δημιουργίας μαρίνας ελλιμενισμού 270 σκαφών και εργασιών εκβάθυνσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κρουαζιερόπλοιων.

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο
Keywords
Τυχαία Θέματα