Η Ευρωλίγκα θα δώσει ειδικό βραβείο στον Ραμούνας Σισκάουσκας

18:08 16/5/2014 - Πηγή: E-Typos
Με ένα ξεχωριστό βραβείο, αυτό του «θρύλου» της διοργάνωσης, θα τιμήσει η Ευρωλίγκα τον Ραμούνας Σισκάουσκας για την προσφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοργανώτρια Αρχή, ο παλαίμαχος Λιθουανός φόργουορντ θα παραλάβει σε ειδική εκδήλωση το βραβείο "Euroleague Basketball Legend", στο ημίχρονο του πρώτου ημιτελικού, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μακάμπι Τελ Αβίβ, σήμερα (19:00) στο κλειστό "Mediolanum Forum"
όπου αρχίζει απόψε το φάιναλ φορ.

Ο Σισκάουσκας αναδείχτηκε δύο φορές στην καριέρα του πρωταθλητής Ευρωλίγκας, το 2007 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και το 2008 ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το 2008 αναδείχτηκε και MVP της διοργάνωσης, ενώ συμπεριλήφθηκε και στην κορυφαία πεντάδα την ίδια χρονιά. Τρεις φορές υπήρξε μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας (2007, 2009, 2010). Παράλληλα, ήταν παρών στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας. Στις οκτώ σεζόν που αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα σημείωσε 1.655 πόντους και μέχρι σήμερα παραμένει 21ος στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών. Αγωνίστηκε σε πέντε φάιναλ φορ. Είναι ο πρώτος σκόρερ ανάμεσα σε παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε τουλάχιστον 10 αγώνες φάιναλ φορ, με 14,7 πόντους μέσο όρο.

Ο ίδιος ο Λιθουανός φόργουορντ δήλωσε σχετικά: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η επιλογή μου για το βραβείο "Euroleague Basketball Legend". Χαίρομαι ιδιαίτερα που θεωρούμαι μεγάλος μέρος αυτής της διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχουν τόσοι μεγάλοι σύλλογοι και παίκτες. Τίποτα απ΄ όσα πέτυχα δεν θα είχε γίνει δυνατό χωρίς τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και τις ομάδες που αγωνίστηκα. Γι' αυτό, λοιπόν θα ήθελα να ευχαριστήσω την Μπενετόν Τρεβίζο, τον Παναθηναϊκό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα χρόνια που πέρασα μαζί του. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δύο συλλόγους που αγωνίστηκα στη Λιθουανία, τη Σακαλάι και τη Λιέτουβος Ρίτας, που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ και να γίνω καλύτερος».
Keywords
Τυχαία Θέματα