Βρύζας: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα του ΠΑΟΚ

15:47 16/5/2014 - Πηγή: E-Typos
Τις θέσεις του ΠΑΟΚ για ζητήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητά του, με κυριότερο αυτό που αφορά τη ρύθμιση των χρεών, εξέφρασαν σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους, στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας, οι διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Ζήσης Βρύζας, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή,
τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, τον Φιλώτα Πέλλιο, ως εκπρόσωπο των βετεράνων ποδοσφαιριστών του συλλόγου, και εκπροσώπους οργανωμένων, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ακολουθήσαμε τον δρόμο της υπευθυνότητας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις που δεν βρήκαν αντίκρισμα. Στη συνέχεια, πήραμε την πρωτοβουλία να καταγγείλουμε την όλη κατάσταση και φτάνουμε σε ένα σημείο, σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ να πρέπει να δώσει μία απάντηση και στην Πολιτεία και σε ό,τι αφορά τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου και την ΕΠΟ. Άνθρωποι, όπως ο κ.Καρούντζος, στημένοι πίσω από ένα γραφείο, σταματάνε επενδύσεις, σταματάνε όλη τη διάθεση που έχει ο κύριος Σαββίδης να δώσει θέσεις εργασίας και κάποιοι άλλοι δε λύνουν το θέμα των χρεών. Δε ζητάμε καμία χάρη, ζητάμε να πληρώσουμε, να γίνει το δίκαιο για όλες τις ανώνυμες εταιρείες.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματά μας είναι και η κατασκευή του προπονητικού στη Θέρμη. Πέρασαν 2,5 χρόνια για να αξιοποιήσουμε ένα βοσκότοπο, για να δώσουμε θέσεις εργασίας, να συμβάλλουμε στην παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου. Θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός στο τι θα πω για την ΕΠΟ, είναι δημόσια κουβέντα, αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κάνανε αλλαγές στον κανονισμό σε ό,τι αφορά την εκλογή προέδρου, αλλά όχι με το σωστό τρόπο. Οι αλλαγές αυτές είναι απαράδεκτες, δεν αλλάζει τίποτα. Θέλουμε επίσης να υπάρχει και τρίτος δικαιοδοτικός βαθμός για να προσφύγεις. Υπάρχει το CAS, αλλά μόνο για διεθνείς διαφορές, για τη διαφωνία που έχουμε εμείς με την ΕΠΟ δεν υπάρχει τρίτος βαθμός. Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα του ΠΑΟΚ. Έχουμε βρει πάρα πολλά εμπόδια, αλλά η ψυχή μας θα είναι αύριο στο δρόμο, στο συλλαλητήριο (σ.σ. ετοιμάζεται από οργανωμένους υποστηρικτές του συλλόγου με τη στήριξη του ενιαίου ΠΑΟΚ), για να δουν ποιοι πραγματικά είμαστε. Ζητάμε ισονομία και δικαιοσύνη. Ελπίζω και εύχομαι αύριο όλοι να είμαστε στην Καμάρα, να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, είτε πρόκειται για την Πολιτεία, είτε για τα θεσμικά πρόσωπα ποδοσφαίρου, ώστε να πιέσουμε για τα δίκαια συμφέροντά μας».

Ερωτηθείς διεξοδικότερα για το θέμα των χρεών και την ΕΠΟ, ο κ. Βρύζας απάντησε: «Υπάρχει στρατηγική, θα γίνουν τα πάντα προς αυτή την κατεύθυνση, θα υπάρξουν ανακοινώσεις τη Δευτέρα. Εχουμε αναθέσει σε έγκριτους νομικούς στο εξωτερικό να χειριστούν την κατάσταση. Ακολουθήσαμε, αναφορικά με την ΕΠΟ, έναν υπεύθυνο και λογικό, κατά τη γνώμη μας, δρόμο σε όλα τα μέτωπα, ορίζοντας μία καινούργια σχέση, η οποία θα στηρίζεται στο σεβασμό και από τις δύο πλευρές. Αυτό απαιτεί χρόνο. Καλώς ή κακώς υπήρχαν όχι σωστές σχέσεις στο παρελθόν, οι οποίες θα έπρεπε να οριστούν από την αρχή, από τη στιγμή που υπάρχει νέος ιδιοκτήτης. Εγιναν πολλά λάθη και από τη δική μας πλευρά. Ενωμένο τον ΠΑΟΚ κανείς δεν μπορεί να τον νικήσει, δε μας ενδιαφέρουν τι κάνουν οι άλλοι, δε μας ταιριάζει η κλάψα».

«Είμαστε στον ΠΑΟΚ ενωμένοι για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, ζητάμε ισονομία», επισήμανε με έμφαση ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής. «Νιώσαμε την ανάγκη να συμπαρασταθούμε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα αιτήματα που έχει για τα χρέη και τη Θέρμη. Με τον κ. Καρούντζο είχαμε τα ίδια προβλήματα με το Παλατάκι. Είναι δίκαιος ο αγώνας που κάνουμε, ο ΠΑΟΚ είναι ενιαίος και αυτό θα πάει μπροστά όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Αύριο καλούμε όλους τους φιλάθλους στην Καμάρα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ιβάν Σαββίδη για τη βοήθεια στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και η μπασκετική ομάδα σε λίγο θα αλλάξει σελίδα. Είδατε στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό, ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Τη στήριξη στις κινητοποιήσεις της ΠΑΕ κατέθεσε, εκφράζοντας τους βετεράνους ποδοσφαιριστές, ο Φιλώτας Πέλλιος, ενώ κάλεσμα για παρουσία στο αυριανό συλλαλητήριο του συλλόγου απηύθυναν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα