Γ.Χ. Γεωργιάδης: Θέλουμε πολύ το Κύπελλο, έχουμε χρόνια να πάρουμε τίτλο

15:54 25/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Τις σκέψεις τους για τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος εξέφρασαν με τις δηλώσεις τους στην σημερινή συνέντευξη Τύπου εκ μέρους του ΠΑΟΚ ο προπονητής Γιώργος Γεωργιάδης και ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Πρώτος το λόγο πήρε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, που είπε: «Μόνο αρνητική ενέργεια μπορεί να φέρει η πίεση. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι πως θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι για να πάρουμε τον τίτλο. Σίγουρα θα θέλαμε να είναι όλοι οι παίκτες στη διάθεση της ομάδας. Θέλουμε πολύ τον τίτλο, κίνητρο ούτως ή άλλως υπάρχει, αφού έχουμε πολλά χρόνια να πάρουμε τίτλο. Ακόμη και πέρυσι να το είχαμε κατακτήσει, θα θέλαμε και πάλι το τρόπαιο. Είναι κάτι που μένει, ο τίτλος είναι κάτι που θα το θυμάται ο καθένας σε όλη του τη ζωή».

Για το αυριανό παιχνίδι είπε: «Ένας τελικός είναι ένα ματς. Σε έναν τελικό παζίει ρόλο και η τύχη, ελπίζω να είμαστε καλοί, να την έχουμε με το μέρος μας και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για τη δήλωση του μετά τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό τόνισε: «Δεν είχε να κάνει με το συγκεκριμένο παιχνίδι, είχε να κάνει γενικότερα με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορούμε να πάμε πίσω να κοιτάξουμε και πιο παλιά πράγματα, που αν τα βλέπει η Ευρώπη θα γυρίζει την πλάτη. Το ποδόσφαιρο είναι ο "καθρέφτης" της κοινωνίας. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε πώς θα κερδίσουμε αύριο. Έχουμε αφήσει πίσω τα ματς των ημιτελικών. Μόνο θετικά μπορούμε να τα κοιτάξουμε και είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε στον τελικό. Το γεγονός ότι είμαι εδώ σαν αρχηγός και αν το κατακτήσουμε θα το σηκώσω εγώ δεν σημαίνει κάτι. Θέλουμε όλοι να πανηγυρίσουμε τον τίτλο. Είναι ένας στόχος και όλοι το θέλουμε το ίδιο, όλοι θέλουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο».

Για το αν υπάρχει φαβορί είπε: «Ο τίτλος του φαβορί δεν υπάρχει σε ένα παιχνίδι που δίνει τον τίτλο. Συμβαίνουν τα πάντα στο γήπεδο. Ούτε άγχος έχουμε, ούτε θεωρούμε τον εαυτό μας φαβορί. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κερδίσουμε. Το ότι έχω παίξει στον Παναθηναϊκό δεν σημαίνει κάτι. Σε μεγάλα ματς δεν παίζει ρόλο το παρελθόν, ξέρεις ότι σε 90 λεπτά θα πανηγυρίσεις έναν τίτλο, όλα τα άλλα είναι στατιστικά που είναι για την δουλειά σας. Για εμάς δεν σημαίνουν τίποτα, εμείς θέλουμε να κερδίσουμε. Θέλουμε να το χαρούμε και να μην συμβεί τίποτα εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι κάτι που το θέλω και εγώ και οι συμπαίκτες μου».

Για το τι μπορεί να καθορίσει το παιχνίδι: «Είναι σημαντική η εμπειρία, αλλά και ο νεανικός ενθουσιασμός μπορεί να παίξει τον ρόλο του. Πολλοί παράγοντες θα καθορίσουν το παιχνίδι, εμείς οφείλουμε να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Δεν έχουμε περισσότερο άγχος, και για τον Παναθηναϊκό και για τον ΠΑΟΚ είναι το ίδιο. Ακόμη και πιο αδύναμη να ήταν η μία ομάδα δεν θα σήμαινε τίποτα. Δεν είναι απαραίτητα κακό να υπάρχει ελεγχόμενο άγχος. Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να ζει με την πίεση».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, που πήρε στη συνέχεια το λόγο, είπε: «Μου κάνει εντύπωση που ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός αναμετρώνται σε έναν τελικό μετά από 37 χρόνια. Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι στο αυριανό παιχνίδι σαν μέλος του ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλη η χαρά και ελπίζουμε να έχουμε την τύχη αύριο να το κατακτήσουμε. Ελπίζω να είμαστε εμείς που θα το πάρουμε μαζί μας», ανέφερε αρχικά.

Για το αν θα υπάρξουν εκπλήξεις στην ενδεκάδα δήλωσε: «Εκπλήξεις δεν νομίζω να υπάρξουν. Και εγώ θα ήθελα να παίζουν οι τρεις τιμωρημένοι παίκτες μας (σ.σ. Αθνασιάδης, Νάτχο, Κατσουράνης). Λυπάμαι πολύ γι΄αυτούς, αλλά εμείς θα επικεντρωθούμε στα παιδιά που θα είναι διαθέσιμα και με αυτούς θα παλέψουμε».

Για τη διαιτησία είπε: «Δεν ανησυχώ καθόλου για τη διαιτησία. Πρέπει να κάνουν το έργο τους, τους εύχομαι να έχουν θάρρος. Μάλλον δεν ακούστηκε τίποτα για τον διαιτητή, γιατί και ο συνάδελφός μου προπονητής δεν ανησυχεί καθόλου για την διαιτησία».

Για τη σημασία του τίτλου: «Είμαστε μία ομάδα μεγάλη που στερείται τίτλους. Πρέπει να είναι η αρχή το αυριανό παιχνίδι, να επιστρέψουμε στα τρόπαια, ώστε να πάρει δύναμη και αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης) να συνεχίσει να είναι και να βοηθάει την ομάδα».

Για τα συναισθήματα που έχει: «Έχω την ίδια λαχτάρα και τον ίδιο ενθουσιασμό, όπως όταν ήμουν ποδοσφαιριστής. Είπα χαριτολογώντας και στους παίκτες ότι σαν ποδοσφαιριστής έχω παίξει σε επτά τελικούς και έχω κερδίσει τους πέντε, όποτε φυσιολογικά κερδίζω. Αν έπαιζα αύριο πιθανόν θα έβαζα ένα γκολ!».

Για τον Παναθηναϊκό επισήμανε: «Χαίρομαι για τον Παναθηναϊκό που έχει εξελιχθεί. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τον Νίκο (σ.σ. Νταμπίζα), αφού τα κατάφερε και εκεί τι να πω. Χαίρομαι πολύ γι΄αυτόν, είναι άξιος».
Keywords
Τυχαία Θέματα