Γ. Αναστασίου: Μεγάλη επιτυχία που φθάσαμε ως εδώ αν σκεφτεί κανείς πως ξεκίνησε η σεζόν

15:28 25/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Στη σημασία που έχει το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε να διεκδικεί το κύπελλο και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρά τα προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε τη φετινή σεζόν, στάθηκε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού τελικού με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός των "πρασίνων" επισήμανε ακόμη πως, ό,τι κι αν συμβεί αύριο, το "τριφύλλι"
θα συνεχίσει το δρόμο που έχει χαράξει και κάλεσε τους παίκτες του να δουν το παιχνίδι ως γιορτή και να το χαρούν.

«Είναι λίγο περίεργο να συζητάμε για το Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ, αν δούμε πώς ξεκινήσαμε το καλοκαίρι. Ο μεγάλος στόχος ήταν να εξελισσόμαστε, αλλά όταν είσαι στον Παναθηναϊκό πάντα στόχος είναι η κορυφή. Κανείς δεν περίμενε ότι η ομάδα μας θα έφτανε εδώ που έφτασε και θα παίζει το ποδόσφαιρο που παίζει» τόνισε ο Αναστασίου και συνέχισε: «Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και αυτό θα κάνουμε και αύριο. Στο τέλος των πλέι-οφ θα κρίνουμε τους εαυτούς μας και αν έχουμε βάλει τις βάσεις για την επόμενη σεζόν. Τα παιδιά έχουν ήδη διαψεύσει αρκετό κόσμο. Τους έχω τρομερή εμπιστοσύνη ό,τι κι αν συμβεί αύριο και η ομάδα δεν θα επηρεαστεί (σ.σ. ενόψει πλέι-οφ). Ο τελικός είναι ένα παιχνίδι, πολλά μπορούν να συμβούν, αλλά για μας ο δρόμος είναι μεγάλος και συνεχίζεται. Το κυριότερο είναι πως ξέρουμε τι ζητάμε μέσα στο γήπεδο».

Ο τεχνικός των "πρασίνων" υπογράμμισε ότι σε έναν τελικό «... πάνω απ' όλα είναι η θέληση. Η τακτική είναι σημαντική, πρέπει να ξέρεις όμως πού πρέπει να τρέξεις. Για μένα πρώτα είναι η θέληση και όλα τα υπόλοιπα πάνε... περίπατο» και πρόσθεσε ότι «... θέλω οι παίκτες μου να το δουν σαν μια γιορτή και σαν ευχαρίστηση. Αν το ευχαριστηθούν τα παιδιά, είμαι σίγουρος πως θα το ευχαριστηθώ κι εγώ». Επισήμανε ακόμη ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας («μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αύριο»), ενώ αναφερόμενος στον αντίπαλό του τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον Γεωργιάδη έχει αλλάξει. Θα είναι διαφορετικός σε σχέση με το τελευταίο ματς της Λεωφόρου. Έχει απουσίες ο ΠΑΟΚ, αλλά διαθέτει ποιοτικό ρόστερ, ειδικά από το κέντρο και μπροστά. Θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να μην φανεί η απουσία των υπολοίπων. Δεν επηρεάζουν οι απουσίες των τιμωρημένων παικτών του, αλλά προσωπικά θα ήθελα να παίζουν και οι τρεις απόντες (σ.σ. Αθανασιάδης, Νάτχο, Κατσουράνης)».

Τέλος, ο Αναστασίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο τελικός θα είναι γιορτή παρά τις αναπόφευκτες (όπως τις χαρακτήρισε) «νεκρές» ζώνες και κατέθεσε την εκτίμηση ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων θα έχουν την πρέπουσα συμπεριφορά.

Από πλευράς ποδοσφαιριστών, ο Στέφανος Κοτσόλης ανέφερε: «Είναι ένα ματς δικαίωσης για εμάς. Ανταμείβονται οι κόποι μας, είναι το επιστέγασμα της πολύ καλής δουλειάς που έχουμε κάνει. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και μετά θα αφοσιωθούμε στα πλέι-οφ. Έχουμε φανεί συνεπείς στο ότι καθημερινά θα γινόμαστε καλύτεροι και στο τέλος της χρονιάς θα παρουσιάζουμε μια ομάδα ανταγωνιστική που ο κόσμος θα χαίρεται να τη βλέπει. Αυτό το έχουμε κάνει πράξη και ο κόσμος το κατάλαβε από την πρώτη στιγμή».

Για το πού θα κριθεί κατά τη γνώμη του το παιχνίδι, είπε: «Είναι ένας τελικός, όχι ένας μαραθώνιος. Θα παίξουν ρόλο πολλά, η θέληση, η τακτική, η προσοχή στις λεπτομέρειες ή η διαχείριση του παιχνιδιού. Δεν υπάρχουν μυστικά ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά πολλοί και καλοί παίκτες».

Για τον ΠΑΟΚ ανέφερε ότι «... διαθέτει πλούσιο ρόστερ από τη μέση και μπροστά. Εμείς εστιάζουμε σε όλη την ομάδα και όχι μόνο σε έναν παίκτη», ενώ παραδέχθηκε ότι «προσωπικά είχα άγχος πριν τον επαναληπτικό (σ.σ. ημιτελικό) με τον ΟΦΗ. Πλέον έχουμε προσμονή για το παιχνίδι. Αν το χαρούμε, θα φύγουμε χαρούμενοι στο τέλος, όπως λέει και ο προπονητής μας».

Τέλος, ο έμπειρος τερματοφύλακας επισήμανε ότι είναι υποχρέωση των ποδοσφαιριστών να μένουν σε αγωνιστικά πλαίσια, ώστε να μη δίνουν... αφορμές στην εξέδρα. «Δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από τον κόσμο και εμείς οι ποδοσφαιριστές να κάνουμε άλλα μέσα στο γήπεδο» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα