Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Το σχέδιο μετακίνησης των οπαδών του ΠΑΟΚ

15:32 25/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Σε εφαρμογή τίθενται τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, που θα γίνει αύριο στο ΟΑΚΑ. Από το βράδυ σήμερα η Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης
επικεντρώνεται στην συγκέντρωση και μεταφορά στην Αθήνα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Παράλληλα, περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, ακόμη και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, θα είναι σε επιφυλακή, με την τελική φάση του σχεδίου να ξεκινά αύριο το μεσημέρι.

Οι 21.300 οπαδοί του ΠΑΟΚ, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία θα μετακινηθούν οδικώς με τα 350 πούλμαν που έχει ναυλώσει η ΠΑΕ, θα συγκεντρωθούν γύρω στα μεσάνυχτα στα διόδια των Μαλγάρων, απ΄ όπου μετά τον εξονυχιστικό έλεγχο των λεωφορείων θα ξεκινήσουν σε ένα «κονβόι» ανά 20 λεωφορεία με κατεύθυνση τα διόδια Αφιδνών.

Το αρχικό ραντεβού των λεωφορείων που συμμετέχουν στην εκδρομή να γίνει στις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής στην οδό 26ης Οκτωβρίου. Από εκεί η πορεία θα ξεκινήσει για τα διόδια των Μαλγάρων, όπου θα ενωθεί με τα λεωφορεία όλων των συνδέσμων. Το «κονβόι» των πούλμαν πρόκειται να αναχωρήσει από τα Μάλγαρα για την Αθήνα στις 02:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, συνοδεία της Αστυνομίας.

Για τη διαδρομή προς την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί δύο στάσεις. Η πρώτη μετά τη Λάρισα και η δεύτερη σε έκταση κοντά στις Θερμοπύλες. Στην πομπή των λεωφορείων από τα διόδια των Αφιδνών προς το ΟΑΚΑ δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν τυχόν μεμονωμένα αυτοκίνητα ή μίνι βαν με φιλάθλους του ΠΑΟΚ, αφού η Αστυνομία αρνείται να κάνει δεκτό το σχετικό αίτημα της ΠΑΕ και να παρέχει ασφάλεια, συνοδεία και θέσεις στάθμευσης στους μεμονωμένους οπαδούς της ομάδας.

Η προσέγγιση των μεμονωμένων οπαδών στο ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένη να γίνει από την ανατολική είσοδο (ΟΑΣΑ), από την είσοδο της οδού Αγησιλάου (ΙΑΣΩ) και από την πεζογέφυρα της οδού Σπύρου Λούη. Οι θύρες θα ανοίξουν στις 16:00 και η είσοδος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που θα καταλάβουν τις θύρες 11 (τμήμα Β´), 13, 15, 17, 19, 21 (κάτω διάζωμα) και 12, 14, 16, 20, 22 (άνω διάζωμα) θα γίνεται από την είσοδο Π-12. Οι φίλαθλοι πρέπει να φέρουν μαζί τους το εισιτήριο αλλά και την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα αποχωρήσουν σταδιακά από το ΟΑΚΑ, έπειτα από απόφαση της Αστυνομίας, ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα