Γαλλία: Χάνει το Μουντιάλ ο Φρανκ Ριμπερί

18:18 6/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Μεγάλο πλήγμα υπέστη η Γαλλία με τον τραυματισμό του Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος θα χάσει το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής των «τρικολόρ», Ντιντιέ Ντεσάμπ, δήλωσε σήμερα ότι ο παίκτης της Μπάγερν θα χάσει το μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού, εξαιτίας ενός προβλήματος τραυματισμού στη μέση. Εκτός διοργανωσης θα μείνει και ο μεσοεπιθετικός Κλεμέν Γκρενιέ. Ο Ντεσάμπ δήλωσε ότι τη θέση τους θα πάρουν στην εθνική ομάδα οι Μόργκαν Σνάιντερλιν και Ρεμί Καμπεγιά.

«Ημασταν
πολύ προσεκτικοί με τον Ριμπερί στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, έκανε εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά», εξήγησε ο Ντεσάμπ. «Την πρώτη εβδομάδα αρκέστηκε σε ειδικές ασκήσεις και βλέπαμε σημάδια βελτίωσης. Συνέχισε να δουλεύει ακόμη και τις δύο ημέρες του ρεπό (σ.σ. για την υπόλοιπη ομάδα). Αυξήσαμε την ένταση της δουλειάς και σήμερα το πρωί, στην τελευταία προπόνηση, πριν ακόμη μπορέσει να γυμναστεί με την υπόλοιπη ομάδα, αναγκάστηκε να σταματήσει με έντονες ενοχλήσεις», πρόσθεσε ο Γάλλος τεχνικός και κατέληξε: «Κάναμε εξετάσεις που δυστυχώς επιβεβαίωσαν ότι υπέστη υποτροπή και δεν είναι σε θέση να προπονηθεί και να παίξει».

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός αντιμετώπιζε πρόβλημα μετά τον τελικό του γερμανικού κυπέλλου, αλλά υπήρχε η πεποίθηση ότι θα προλάβαινε να είναι έτοιμος μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Η απώλεια του φυσικού ηγέτη της εθνικής Γαλλίας υποχρεώνει τον Ντεσάμπ να αναπροσαρμόσει τα επιθετικά του πλάνα, με τους Λοϊκ Ρεμί και Αντουάν Γκριζμάν να έχουν δοκιμαστεί ως αντικαταστάτες του στα φιλικά με Νορβηγία (4-0) και Παραγουάη (1-1).

Ο Ριμπερί, ο οποίος ήταν μέλος της γαλλικής ομάδας που έφτασε ως τον τελικό του Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, ενώ αγωνίστηκε και το 2010 στη Νότια Αφρική, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι φέτος θα ήταν η τελευταία του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα