Γ. Πρίντεζης: Η ενέργεια και η ταχύτητα υπερισχύει της δύναμης

15:09 2/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Αγαπημένος παίκτης της κερκίδας ο Γιώργος Πρίντεζης... και πως να μην είναι άλλωστε, αφού, εκτός από θεαματικός παίκτης, ήταν και αυτός που πέτυχε το νικητήριο καλάθι στον περυσινό τελικό της Ευρωλίγκας, Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η... μοίρα έφερε τις δύο περυσινές φιναλίστ αντιμέτωπες στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της 10ης Μαΐου (19:00) στο κλειστό O2 του Λονδίνου.
Είναι έτοιμος να ξαναπετύχει το τελευταίο καλάθι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, αν χρειαστεί; «Είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Αρκεί να κερδίζεις... κι ας το πετύχει οποιοσδήποτε συμπαίκτης μου το νικητήριο καλάθι» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) ο διεθνής φόργουορντ. Από τα λεγόμενά του, πάντως, προβάδισμα για τη νίκη στον ημιτελικό έχει ο Ολυμπιακός, αφού, όπως πιστεύει ο ίδιος, «η ενέργεια και η ταχύτητα υπερισχύει της δύναμης!».

Ποιά πρόκριση σε φάιναλ φορ ξεχωρίζει, την περυσινή στην Πόλη ή την τωρινή στο Λονδίνο; «Η φετινή πρόκριση ήταν πολύ πιο δύσκολη, γιατί ήταν περισσότεροι οι αγώνες στη φάση των «16», περισσότερα τα ταξίδια, οι τραυματισμοί. Ήταν μια χρονιά... μαραθώνιος θα έλεγα, αλλά, εντάξει, σίγουρα η περυσινή πρόκριση και η κατάκτηση του τροπαίου είχε άλλη αίγλη, άλλη γλύκα. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια χρονιά. Κάθε σεζόν είναι ξεχωριστή, κάθε στιγμή είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερα το τώρα είναι αυτό που μετράει. Το περυσινό καλώς ή κακώς έχει περάσει στο παρελθόν. Μας έχει αφήσει μία πάρα πολύ όμορφη ανάμνηση, αλλά πρέπει να κοιτάμε το τώρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα» εξήγησε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Όσο η διοργάνωση ονομάζεται Ευρωλίγκα, μόνο η Μακάμπι έχει καταφέρει να κατακτήσει δύο διαδοχικούς τίτλους. Πιστεύει στο "repeat" ο Γιώργος Πρίντεζης; «Δεν το βλέπουμε τόσο μακριά. Εμείς οφείλουμε να σκεφτόμαστε πρώτα τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έχουμε ένα παιχνίδι την Παρασκευή, 10 Μαΐου. Έτσι πρέπει να το κοιτάμε. Ενα παιχνίδι και να μην μας καταβάλει το άγχος. Ναι μεν πετύχαμε το στόχο μας, αλλά να είμαστε τώρα όσο το δυνατόν καλύτεροι γίνεται για να προκριθούμε στον τελικό. Ο τελικός αργεί πολύ ακόμη» απάντησε.

Το ύψος και τα μεγαλύτερα κορμιά της ΤΣΣΚΑ εν συγκρίσει με τον Ολυμπιακό ήταν κάτι που συζητούσε όλη η Ευρώπη πέρυσι πριν τον τελικό. Είναι πλεονέκτημα για τους Ρώσους η υψομετρική διαφορά και φέτος ενόψει του ημιτελικού; «Μπάσκετ παίζουμε! Παίζει καμία σημασία το ύψος; Τι να πω;» γελάει ο Γιώργος Πρίντεζης και συνεχίζει: «Εντάξει, έχουμε μία υψομετρική διαφορά. Ίσως στους ψηλούς είναι θεωρητικά πιο δυνατοί, αλλά πιστεύω πως εμείς έχουμε περισσότερη ενέργεια, είμαστε πολύ πιο γρήγοροι. Εχουμε δηλαδή κι εμείς πολλά θετικά, που, αν καταφέρουμε να τα εκμεταλλευτούμε, έχουμε αρκετές πιθανότητες να τους κερδίσουμε. Αν τρέξουμε και βγάλουμε την ενέργεια που μπορούμε, πάντα η ενέργεια και η ταχύτητα υπερισχύει της δύναμης. Αυτή είναι η γνώμη μου».

Στο τέλος, όταν του θυμίσαμε το νικητήριο καλάθι που πέτυχε, χάρη στο οποίο ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του και τον ρωτήσαμε πόσο έτοιμος νιώθει για να το πετύχει και τώρα κόντρα στους Ρώσους αν χρειαστεί, ο Πρίντεζης είπε: «Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Μακάρι να χρειαστεί και ας το βάλει ο οποιοσδήποτε. Για μένα θα είναι ίδια η χαρά! Ειλικρινά, όπως και πέρυσι, όποιος και να το... σκότωνε εκεί πέρα θα ήταν το ίδιο και η χαρά θα ήταν κυριολεκτικά η ίδια, αρκεί να κερδίζεις. Αυτό είναι το σημαντικότερο!»

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα