4.604 φοιτητές-σπουδαστές ζητούν μετεγγραφές

Εκπαίδευση στον Τύπο

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτήσεων κατατέθηκε για τα ιδρύματα που εδρεύουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι «ανοιχτές» θέσεις μετεγγραφών για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ στην Αθήνα υπολογίζονται σε 1.500,

ενώ για τα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης είναι λίγο περισσότερες από 900.

Ανακοινώσεις
Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων έληξε την Παρασκευή 26 Απριλίου και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ποιοι από τους πρωτοετείς φοιτητές που υπέβαλαν αιτήσεις δικαιούνται μετεγγραφή.

Τις αιτήσεις για τις μετεγγραφές με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά παραλαμβάνουν τα τμήματα υποδοχής των επιτυχόντων. Συμπλήρωση ή διόρθωση των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους είναι δυνατή μόνο εντός των επόμενων δέκα εργάσιμων ημερών από τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις. Η τριμελής επιτροπή του κάθε τμήματος υποδοχής που έχει συσταθεί θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα αποφασίσει ποιοι υποψήφιοι θα «κοπούν».

Αναφορικά με όσους κριθούν ότι είναι δικαιούχοι, θα ζητηθεί να προσκομίσουν βεβαίωση διαγραφής από το τμήμα προέλευσης.
Μάλιστα, όσοι αλλάξουν τμήμα και έχουν εξεταστεί με επιτυχία στο τμήμα προέλευσης σε μία σειρά μαθημάτων, έχουν τη δυνατότητα να τα αναγνωρίσουν.

Μ. ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

http://www.ethnos.gr

Tags: αιτήσειςφοιτητέςσπουδαστέςμετεγγραφές
Keywords
Τυχαία Θέματα