Γ. Μπαρτζώκας: Είμαστε έτοιμοι για τη νίκη στο ΟΑΚΑ

19:19 19/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει του αυριανού ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ (21:45) με τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Αυτά τα ματς είναι ξεχωριστά παιχνίδια» ξεκίνησε λέγοντας ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε: «Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι δύο ομάδες στον αγώνα. Το σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ είναι
ότι υπάρχουν δύο τέτοιες ομάδες στο Top-16. Θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι εμείς που ασχολούμαστε με το μπάσκετ που δύο ελληνικές ομάδες συναντώνται σε ένα τέτοιο παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Είμαστε υγιείς. Τώρα το μόνο πρόβλημά μας είναι ότι έχουμε ακόμη δύο διαφορετικές ομάδες. Όπως οι Πέτγουεϊ και Μουν που εναλλάσσονται σε Ευρώπη και Ελλάδα».

Αναφορικά στα όσα κρίνονται στον αυριανό αγώνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε: «Δεν διακυβεύεται κάτι τόσο συγκλονιστικό, αλλά είναι ένα σημαντικό παιχνίδι στο "Τοp-16", όπου όλες οι ομάδες μπορούν να πετύχουν νίκες. Καμία ομάδα δεν αφήνει τις πιθανότητες που έχει για να περάσει στους "8"».

Τί θα πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός για να αναδειχθεί νικητής αύριο στο ΟΑΚΑ; «Είναι ένα άλλο παιχνίδι και κάθε ματς είναι διαφορετικό. Στο πρώτο ματς στο Κύπελλο είχαμε τον Λο και τον Πέτγουεϊ τραυματίες. Και στο επόμενο παιχνίδι, νομίζω, δεν είχε παίξει κανένας από τους δύο. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα στο ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς παίκτες» απάντησε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Ο Έλληνας τεχνικός πρόσθεσε: «Μπαίνει Μάρτιος, δεν έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Μας κάνει όλους χαρούμενους που έχουμε βρεθεί μέχρι εδώ και μακάρι να περάσουμε στους "8". Το να παίζεις μέσα στο ΟΑΚΑ δεν είναι εύκολο, για καμία ομάδα στην Ευρώπη. Υπάρχει αρνητική προδιάθεση, επειδή χάσαμε τα δύο προηγούμενα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Έχουμε ετοιμαστεί και ψυχολογικά και σωματικά για να πάμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι».

Ο Μπαρτζώκας θυμήθηκε: «Πέρυσι, στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας έπαιξαν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Λέγαμε ότι ο νικητής θα καταναλώσει μεγάλη ενέργεια. Ο νικητής έχει μεγάλο άδειασμα ψυχολογικό. Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι ένα ντέρμπι. Προσπαθούμε να μειώσουμε το εύρος της σημαντικότητας του αγώνα στο μυαλό μας, για να μην έχουμε τόσο άγχος. Υπάρχει εξάλλου ακόμη ένας γύρος. Ακόμη και να νικήσουμε, πάντως, δεν θα έχει τελειώσει τίποτα. Τα παιχνίδια με τη Μάλαγα και την Εφές που προηγήθηκαν δείχνουν ότι είμαστε σε καλό επίπεδο».

Σχετικά με τη διαιτησία σε ντέρμπι «αιωνίων», ο τεχνικός του πρωταθλητή Ευρώπης εξήγησε: «Οι Έλληνες διαιτητές είναι πολύ ικανοί και το πιστεύω. Τώρα, αν επηρεάζονται σ' αυτά τα μεγάλα ματς, πρέπει να απασχολήσει αυτούς που κρατούν τα ηνία στο ελληνικό μπάσκετ. Οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση θα κάνει κακό στο μυαλό των παικτών μας. Έχουμε ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας. Δεν έχουμε πει ποτέ στους παίκτες μας... πάρτε φάουλ. Όλα έχουν να κάνουν με την ανάλυση του αντιπάλου. Δεν λέμε ότι θα μας σφυρίξει ο Ιερεθουέλο ή ο Τανατζής. Επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα, η απάντησή μου κινδυνεύει να φανεί “ιντριγκαδόρικη”, αν συνεχίσω. Δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο».

Σε μία τεχνική ανάλυση του αυριανού αγώνα, ο Μπαρτζώκας είπε: «Ο Ολυμπιακός αρέσκεται στο "transition", αλλά έχει κερδίσει και παιχνίδια που έχουν κριθεί σε άλλα σημεία. Στο πλάνο του αντιπάλου, στο οποίο ο Γκιστ μαρκάρει τον Σπανούλη, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Εξαρτάται πολύ από τους παίκτες μας και όχι μόνο από τον Σπανούλη. Στο παιχνίδι του Κυπέλλου δύο επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο Παναθηναϊκός μας στοίχισαν τη νίκη».

Στη συνέχεια, ο Μπαρτζώκας στήριξε τον Μίρζα Μπέγκιτς λέγοντας: «Είμαστε χαρούμενοι αν ο Μπέγκιτς κάνει καλά παιχνίδια. Όλοι οι παίκτες μας θέλουμε να είναι καλά στην υγεία τους και στην απόδοσή τους. Η επαναφορά του Πέτγουεϊ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι μας. Ακόμη και ο Αγραβάνης που πήρε χρόνο συμμετοχής αρχικά, τραυματίστηκε κι έτσι παίξαμε με τον Στράτο (σ.σ. Περπέρογλου) στο "4", βοηθώντας σημαντικά με το σουτ μας. Συμπληρώνει τον Πρίντεζη, για να μην... εξοντωθεί κι αυτός. Ο Μπέγκιτς προερχόταν από τραυματισμό ενός μήνα και χρειαζόταν πολύ χρόνο για να επανέλθει. Πλέον είναι καλά και δίνει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στους συμπαίκτες του».
Keywords
Τυχαία Θέματα