Διορίστηκαν οι Επίτροποι της ΣΠΕ Τροόδους

19:18 19/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Στο διορισμό των ανεξάρτητων και μη εκτελεστικών Επιτρόπων για τη ΣΠΕ Τροόδους, προχώρησε η Επιτροπεία της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΣΚΤ, οι Επίτροποι είναι οι Δρ. Μιχάλης Σ. Μιχαήλ, Δρ. Ονησίφορος Ιορδάνου και Ηρακλής Παρασκευά, οι οποίοι αξιολογήθηκαν βάσει συγκεκριμένων ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών καθώς και προσωπικής συνέντευξης.

Ο διορισμός

των νέων μελών των Επιτροπειών των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων υπόκειται στην αξιολόγηση και έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και στη συνέχεια σε επικύρωση από τη Γενική Συνέλευση των ΣΠΙ.

Ο κ. Μιχαήλ είναι κάτοχος PhD in Economics από το State University of New York, USA, M.A. in Economics από το State University of New York, USA, M.A. in Economic Statistics and Econometrics από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα και B.A. in Economics από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα. Είναι καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο Δρ. Μιχαήλ έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μέλος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου και έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Ο Δρ. Ιορδάνου είναι κάτοχος PhD in Economics από το City University of New York, USA, MPhil in Economics από το City University of New York, USA, ΜA in Economics από το University of Long Island, USA, LLB Law από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και Β.S in Economics από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίκουρος καθηγητής και αντιπρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών, Χρηματοοικονομικών και Λογιστικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας στο Πανεπιστημίου Κύπρου και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο κ. Παρασκευά είναι κάτοχος B.Β.A. από το American University of Beirut, Lebanon και Fellow Member of the Chartered Association of Certified Accountants. Διαθέτει πολυετή πείρα σε εγχώριο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα όπου διετέλεσε ανώτερο διευθυντικό στέλεχος, διαθέτοντας ολοκληρωμένη γνώση των τραπεζικών εργασιών ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την διαχείριση δανειακών χαρτοφυλακίων, εσωτερικού ελέγχου και κανονιστικής συμμόρφωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα