Γ. Αναστασίου: Οι εκτιμήσεις του για τις αντιπάλους του Παναθηναϊκού

16:32 29/8/2014 - Πηγή: E-Typos
Δύσκολες αντιπάλους χαρακτήρισε τις Αϊντχόφεν και Ντινάμο Μόσχας και επικίνδυνη την Εστορίλ, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης στο Μονακό, με τους «πράσινους» να μετέχουν στον 5ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Παράλληλα, ο Γιάννης Αναστασίου στήριξε τους παίκτες που διαθέτει ήδη ο Παναθηναϊκός, μετά
από ερώτηση για πιθανές μεταγραφές, εξηγώντας πως «αν υπάρχει η προοπτική για κάτι καλο και έχει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε, τότε μπορεί να κινηθούμε».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου δήλωσε για τις αντιπάλους στο Γιουρόπα Λιγκ: «Η Αϊντχόφεν έχει πάρα πολύ καλή επιθετική γραμμή και είναι πολύ γρήγορη ομάδα. Αμυντικά δεν είναι τόσο σταθερή, όπως όλες άλλωστε οι ολλανδικές ομάδες. Θέλει μεγάλη προσοχή, έχουμε αρκετό καιρό να δούμε πράγματα και να δουλέψουμε. Στο γήπεδο θα φανεί αν... ήταν επιθυμητός αντίπαλος. Το σημαντικό είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας. H Εστορίλ ως ομάδα της Πορτογαλίας είναι πάντα επικίνδυνη, δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά αυτό την κάνει πιο επικίνδυνη. Είναι μία σκληροτράχηλη αμυντικά ομάδα και θα την προσέξουμε. Η Ντινάμο Μόσχας είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος από το τέταρτο γκρουπ. Είναι σημαντικό και το πότε θα παίξουμε με τους Ρώσους».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις πιθανότητες για περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αναστασίου απάντησε: «Γιατί υπάρχει αυτό το άγχος για τη μεταγραφική ενίσχυση; Υπάρχει εμπιστοσύνη στα παιδιά που έχουμε, έχουμε παίκτες σε όλες τις θέσεις, αν υπάρχει η προοπτική για κάτι καλό και έχει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε μπορεί να κινηθούμε».

Τ. Φύσσας: Ούτε εύκολοι ούτε δύσκολοι οι αντίπαλοι

Πίστη στις δυνατότητες της ομάδας να προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, με Αϊντχόφεν, Ντιναμό Μόσχας και Εστορίλ στον 5ο όμιλο, δήλωσε ο Τάκης Φύσσας από το Μονακό, όπου παρακολούθησε δια ζώσης τη διαδικασία της κλήρωσης. Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος των «πρασίνων» εξήγησε πως οι αντίπαλοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε δύσκολοι, ούτε εύκολοι και εξέφρασε αισιοδοξία πως ο Παναθηναϊκός μπορεί ν' ανταποκριθεί.

«Δεν είναι ούτε εύκολα, ούτε δύσκολα. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε στην Ευρώπη, οι παίκτες θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, οι scouts της ομάδας θ' αναλύσουν τους αντιπάλους και έχουμε όλες τις δυνατότητες να κάνουμε καλά παιχνίδια και να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση,» τόνισε αρχικά ο Φύσσας για να εστιάσει στη δυναμικότητα των αντιπάλων των «πρασίνων» στον 5ο όμιλο εν συνεχεία: «Καμιά ομάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολη, διότι τότε κινδυνεύεις ν' αντιμετωπίσεις σοβαρά προβλήματα. Χαίρομαι που έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες. Θα πάμε και στο Εστορίλ που είναι κοντά στην Λισσαβώνα, βεβαίως είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει από την περσινή σεζόν, ωστόσο δεν έχει εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Σχετικά με την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος των «πρασίνων» εξήγησε: «Η επιστροφή του Παναθηναϊκού πρέπει να γίνει μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους, αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη και θεωρώ ότι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Πρέπει να παίρνουμε βήμα-βήμα τους αγώνες και να επιστρέψουμε εκεί που βρισκόμασταν πριν μερικά χρόνια».

Τέλος, σχετικά με τις αυξημένες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, ο Φύσσας επισήμανε: «Δεν φοβόμαστε την ομάδα σε αυτούς τους αγώνες, μπορούμε ν' ανταποκριθούμε. Η διαχείριση του ρόστερ και των αγώνων θα γίνει από τον προπονητή».
Keywords
Τυχαία Θέματα