Ο Πάνος Μπεγλίτης έδωσε τέλος στην εξωσυζυγική του σχέση

Του Γιώργου Κατσίγιαννη - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο έρωτας τελικά δεν βρήκε καταφύγιο κάτω από κοινή στέγη και οι τίτλοι τέλους έπεσαν νωρίς στη θυελλώδη σχέση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, με την «υπερκομματική» σύμβουλο και γραμματέα Μαρία Μελιγκώνη.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Πάνος Μπεγλίτης ήταν αυτός που έδωσε τέλος στην εξωσυζυγική περιπέτεια που είχε, αντιλαμβανόμενος εκ των υστέρων πως τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν είχε σκοπό εξ αρχής να διαλύσει την οικογένειά του για το χατίρι μιας άλλης γυναίκας. Το

γεγονός, δε, ότι, με ευθύνη που δεν ανήκει στον ίδιο, η σχέση του με τη Μαρία Μελιγκώνη αποτέλεσε αντικείμενο πολιτικού κουτσομπολιού, παίρνοντας σκανδαλώδεις διαστάσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, δεν σήμανε μόνο την αρχή του τέλους, αλλά έβαλε σε υποψίες τον πρώην υπουργό, για να αναζητήσει τους λόγους που συνέβη κάτι τέτοιο και τις σκοπιμότητες που εξυπηρέτησε η συγκεκριμένη αποκάλυψη.

Μετά από προσωπική του έρευνα, ανακάλυψε πως υπήρχαν πολλοί και διάφοροι που είχαν τους λόγους τους να τον βγάλουν στη σέντρα, χρεώνοντάς του μια σύντομη εξωσυζυγική περιπέτεια, ως ρομαντική ιστορία αγάπης, που θα τον οδηγούσε στο να εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία και να ανέβει ακόμη και τα σκαλιά της εκκλησίας με τη νέα του σύντροφο.

Οταν, δε, συνειδητοποίησε πού είχε μπλέξει και ότι σε αυτή την ιστορία χρησιμοποιήθηκε το όνομά του για να μη βρεθούν εκτεθειμένα άλλα πρόσωπα από το κοινωνικό και επαγγελματικό παρελθόν της μέχρι πρότινος ερωμένης του, αποφάσισε να διακόψει κάθε επαφή μαζί της, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να είναι ο ίδιος το «κορόιδο» και να διασύρεται πολιτικά και ηθικά στην κοινή γνώμη. Αλλά και όταν το ζήτημα έληξε, έκπληκτος έμαθε ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ διακινήθηκαν πληροφορίες ότι έχει υποβάλει αίτηση διαζυγίου και έχει γίνει μαλλιά-κουβάρια με τη σύζυγό του, Μαρία Γαργάλη, επειδή τάχα είχε εξοργισθεί με την ερωτική περιπέτεια του συζύγου της.

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ

Μετά από όλα αυτά και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο Πάνος Μπεγλίτης με διακριτικό τρόπο επιχείρησε να κλείσει οριστικά τη σχετική παραφιλολογία με τις «μεθοδευμένες πληροφορίες», εκτιμώντας ότι όλος αυτός ο συνεχιζόμενος ντόρος εντασσόταν σε ένα ψυχολογικό και συναισθηματικό παιχνίδι εκβιασμού σε βάρος του. «Δεν έφυγα ποτέ από το σπίτι μου, δεν έκανα ποτέ αίτηση διαζυγίου και φυσικά είναι εκ του πονηρού όλες αυτές οι “πληροφορίες” ότι δήθεν δεν έπαιρνα διαζύγιο επειδή υπήρξε άρνηση από τη γυναίκα μου», φέρεται να είπε σε ανθρώπους που κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί του, θέλοντας να μάθουν τα γεγονότα από πρώτο χέρι, για να εξακριβώσουν τι ισχύει και τι όχι σχετικά με όλα όσα είχαν γραφτεί και ακουστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ίδιοι άνθρωποι περιγράφουν τον Πάνο Μπεγλίτη ως ιδιαίτερα καταβεβλημένο ψυχολογικά και στενοχωρημένο, επειδή για μια ανοησία έφερε σε δύσκολη θέση τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. «Στα 57 του χρόνια πήρε το μάθημά του, καθώς άργησε να αντιληφθεί πως από αυτή τη σχέση πήγαινε με 200 χιλιόμετρα επάνω στον τοίχο. Ευτυχώς, μόλις συνειδητοποίησε τι κάνει και σε τι παγίδα, πολιτική και επικοινωνιακή, έπεφτε, επέστρεψε στον δρόμο της λογικής», ανέφερε φίλος του πρώην υπουργού στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», που είναι σε θέση να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες από τη σχέση του με τη Μ. Μελιγκώνη.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός δεν επιθυμεί και δεν σκοπεύει να ξαναμιλήσει για αυτή την οικογενειακή περιπέτεια που βίωσε, θέλοντας να «καταχωνιάσει» στο ντουλάπι του παρελθόντος ό,τι έγινε. Επίσης, δεν θέλει να ξαναδεί μπροστά του ούτε τη Μαρία Μελιγκώνη για σειρά επιπρόσθετων λόγων, που, όπως εκμυστηρεύτηκε σε φιλικό του πρόσωπο, πληροφορήθηκε μετά τον χωρισμό τους και αφού η ζημιά είχε γίνει με τη δημοσιοποίηση της σχέσης τους.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ

Από την πλευρά της, η Μ. Μελιγκώνη επίσης δεν άνοιξε ποτέ τα χαρτιά της από τη στιγμή που η σχέση της με τον πρώην υπουργό είχε αυτή την κατάληξη. Οπως είχαν αποκαλύψει τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», η κυρία Μελιγκώνη μπορεί να ήταν άγνωστη στο πανελλήνιο πριν γίνει γνωστή η σχέση της με τον Π. Μπεγλίτη, αλλά στην πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα ήταν γνωστό πρόσωπο. Είχε καταφέρει να έχει αξιοζήλευτη πρόσβαση στα πολιτικά γραφεία της εξουσίας, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι ήταν γνωστή στον σημερινό ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. Η γνωριμία της με τον Π. Μπεγλίτη έγινε τον Ιανουάριο του 2012. Ο κ. Μπεγλίτης πήγε μία μέρα στο γραφείο της αντιπροεδρίας στη Ζαλοκώστα, όπου είχε εγκατασταθεί ως αντιπρόεδρος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκεί είδε την ξανθή 45άρα και ξεκίνησε το πρώτο φλερτ με τη Μαρία Μελιγκώνη, η οποία εμφανιζόταν ως επιστημονική συνεργάτιδα του Ευ. Βενιζέλου, αλλά ουδείς ήταν σε θέση να πιστοποιήσει τα καθήκοντα που ασκούσε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο που μεσολάβησε για να τοποθετηθεί στην έδρα της αντιπροεδρίας, γεγονός που και η ίδια το έλεγε σε συνομιλητές της, ήταν ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Οι «περιπέτειες» της υπερκομματικής συμβούλου

Στο παρελθόν, η Μαρία Μελιγκώνη, λόγω του ότι είχε σύζυγο από την Κρήτη, ασκούσε καθήκοντα συμβούλου στο γραφείο του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης και νυν περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη. Ο κ. Αρναουτάκης την αποδέσμευσε από τα καθήκοντά της σχετικά νωρίς, χωρίς ωστόσο να δοθεί μια σοβαρή εξήγηση για το εάν οι υπηρεσίες που προσέφερε ανταποκρίνονταν με υπευθυνότητα στην πολιτική γραμμή της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης επί Ευ. Βενιζέλου βρέθηκε έπειτα από συστάσεις του κ. Παπαδημούλη. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα μόλις ο Ευ. Βενιζέλος εκλέχτηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τον Μάρτιο του 2012 έδωσε εντολή στους αστυνομικούς του να εμποδίσουν την είσοδό της στην Ιπποκράτους. Μόλις απομακρύνθηκε από το περιβάλλον του Ευ. Βενιζέλου, ο Πάνος Μπεγλίτης φέρεται να ανέλαβε την επαγγελματική της αποκατάσταση σε άλλο κυβερνητικό πόστο. Με παρέμβασή του τοποθετήθηκε, μετά τις εθνικές εκλογές, στο γραφείο του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε εκεί μακροημέρευσε, καθώς ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος έλυσε τη συνεργασία που είχε μαζί της, διαμαρτυρόμενος στον Π. Μπεγλίτη ότι του διέλυσε το γραφείο.

Keywords
Αναζητήσεις
μαρία μελιγκώνη
Τυχαία Θέματα