Γ. Αλαφούζος: Αποκτήσαμε έναν ισχυρό σύμμαχο

Για την ύπαρξη ξένου επενδυτή που ενδιαφέρεται να εμπλακεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον Γιάννη Αλαφούζο, κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι. Ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ παρέθεσε αμέσως μετά συνέντευξη Τύπου, όπου δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι «... για πρώτη φορά εκδηλώνεται ουσιαστικό ενδιαφέρον από οπουδήποτε για την περαιτέρω ενίσχυση του Παναθηναϊκού», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε ότι θα πρέπει ο υποψήφιος επενδυτής να εξετάσει
τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και εκτίμησε ότι είναι μία διαδικασία που θα πάρει αρκετό χρόνο, επισήμανε όμως ότι «η ΠΑΕ απέκτησε ένα ισχυρό σύμμαχο», δηλώνοντας βέβαιος ότι θα έχει τη στήριξη του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, ανεξάρτητα από την επίτευξη συμφωνίας ή μη. Τέλος, χαρακτήρισε «θεματοφύλακα» της ΠΑΕ την Παναθηναϊκή Συμμαχία και κατέληξε: «Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα, από τον Παναθηναϊκό όλοι είμαστε περαστικοί. Δεν ανήκει σε κανέναν. Εκτός από 2-3 ανθρώπους και άλλα 9.000 μέλη που τον στήριξαν, μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία βοήθεια και χαίρομαι πολύ που αρχίζει και διαφαίνεται κάτι τέτοιο».

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που μία οικογένεια με τόσες επιτυχίες στο μπάσκετ, θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Εμείς, η "Παναθηναϊκή Συμμαχία", είμαστε οι θεματοφύλακες. Ανεξάρτητα αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, εγώ θα έχω την στήριξη του κ. Γιαννακόπουλου και εκείνος τη δική μου. Πρέπει πρώτα να δούμε αν θα γίνει η επένδυση. Τα στοιχεία θα ελεγχθούν και θα εξεταστούν από ξένο επενδυτή που θα αποφασίσει αν κρίνει σκόπιμο να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να το αποφασίσει. Για να το έχει επιλέξει ο κ. Γιαννακόπουλος, είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία πάρα πολύ σοβαρή περίπτωση», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε ότι δεν υπάρχει προείσπραξη χρημάτων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και, σε ερώτηση για το αν τέθηκε χρονοδιάγραμμα για τις διαοπραγματεύσεις, απάντησε ότι «τα πράγματα θα ακολουθήσουν μία φυσιολογική πορεία. Δεν είναι κάτι που θα τελειώσει σε μερικές εβδομάδες. Τα πράγματα συνεχίζονται ακριβώς όπως είχαν πριν, μέχρι να έχουμε κάποια άλλη εξέλιξη».

Ο Αλαφούζος είπε ότι στη συνάντησή του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο τελευταίος προσφέρθηκε να συνεισφέρει οικονομικά για την πραγματοποίηση κάποιας μεταγραφής τον Ιανουάριο, όμως ο πρόεδρος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι «... αυτή τη στιγμή αισθανόμαστε ότι η ομάδα δεν έχει ανάγκη. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Το σχέδιό μας, που ήταν να αναπτύξουμε παίκτες από την ακαδημία, που θα ενισχύονται ευκαιριακά από έμπειρους, λειτουργεί. Αυτό το μοντέλο θα συνεχίσουμε, εκτός κι αν αλλάξει η διοίκηση του Παναθηναϊκού».

Στο μεταξύ, λίγη ώρα μετά τη γραπτή δήλωση που διένειμε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στην οποία κάνει λόγο για «ολοκληρωτική ενασχόληση με το ποδόσφαιρο», σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο, διευκρινίστηκε από την πλευρά του προέδρου της ΚΑΕ ότι η αποστροφή αυτή δεν σημαίνει αποχώρησή του από την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου.
Keywords
Τυχαία Θέματα