Formula 1: Αποχώρησε από τη Μερτσέντες ο Ρος Μπράουν

Την (αναμενόμενη) αποχώρησή του από την ομάδα της Μερτσέντες ανακοίνωσε σήμερα ο Ρος Μπράουν, παραδίδοντας τα «ηνία» στους Τότο Βολφ και Πάντι Λόου. Ο 59άχρονος Βρετανός, που δημιούργησε «παντοκρατορίες» στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα με την Μπένετον και τη Φεράρι και θεωρείτο ο «εγκέφαλος» πίσω από τον Μίκαελ Σουμάχερ, πήγε το 2007 στη Χόντα και ένα χρόνο αργότερα, μετά την αποχώρηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας από το πρωτάθλημα, πήρε στα χέρια του την ομάδα, τη μετονόμασε σε Brawn GP και κατέκτησε το 2009 τα πρωταθλήματα οδηγών (με τον Τζένσον Μπάτον)
και κατασκευαστών, πριν την πουλήσει στη Μερτσέντες.

«Το σημαντικότερο μέλημά μου πριν πάρω την απόφαση να παραιτηθών ήταν να βεβαιωθώ ότι ο χρόνος είναι ο κατάλληλος, ώστε να εξασφαλιστεί η μελλοντική επιτυχία της ομάδας.

Η διαδικασία διαδοχής που σχεδιάσαμε όλη τη χρονιά μας κάνει πλέον έτοιμους να προχωρήσουμε στην αλλαγή», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ρος Μπράουν.

Σε ό,τι αφορά τους διαδόχους, ο Λόου εντάχθηκε στη Μερτσέντες τον περασμένο Ιούνιο από τη ΜακΛάρεν, όπου είχε συνεργαστεί επί σειρά ετών με το Νο1 οδηγό της γερμανικής ομάδας, Λιούις Χάμιλτον. Ο Αυστριακός Βολφ ήταν από τον Ιανουάριο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Μερτσέντες, προερχόμενος από τη Γουίλιαμς.

Στην ανακοίνωσή του ο Μπράουν δεν διευκρινίζει ποια είναι τα μελλοντικά του σχέδια αναφορικά με την ενασχόλησή του με τη Φόρμουλα Ενα.
Keywords
Τυχαία Θέματα