Είκοσι ναυάγια έχουν καταγραφεί στην Ελευσίνα

16:05 5/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της βύθισης του πλοίου μεταφοράς εφοδίων "ΑΑ-1" στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 48χρονος πλοίαρχος.

Άνδρες του τμήματος υποβρυχίων αποστολών, ανέσυραν το μεσημέρι τον άτυχο ναυτικό από το κουφάρι του βυθισμένου πλοίου στο οποίο είχε εγκλωβιστεί.

Πάντως, φως στα αίτια του ναυαγίου αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των 10 μελών του πληρώματος, που κατάφεραν να διασωθούν από παραπλέοντα σκάφη. Ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται
να διαβιβαστεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά καθώς και στο Ανακριτικό Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων του Εμπορικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες η βύθιση του πλοίου προκλήθηκε πιθανότατα από πρόσκρουση σε παλαιότερο ναυάγιο στην περιοχή.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας Γιάννα Κριεκούκη εκτιμά ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, καθώς το πλοίο εκεί όπου πιθανόν προσέκρουσε, βρίσκονταν εκτός αναφερόμενης πορείας.

Όπως αναφέρει η ίδια, στην περιοχή έως σήμερα έχουν καταγραφεί και σηματοδοτηθεί 20 ναυάγια πλοίων.

Η κ. Κριεκούκη δήλωσε ότι από την έως τώρα πληροφόρηση που έχει, καθώς στη διοίκηση του Οργανισμού έχει ένα μήνα, έχει γίνει πλήρης καταγραφή των ναυαγίων, έχουν συσταθεί οι ανάλογες επιτροπές οι οποίες έχουν καταγράψει τις λεπτομέρειες των ναυτικών ατυχημάτων, καθώς επίσης έχουν γίνει οι διαγωνισμοί για απομάκρυνσή των βυθισμένων πλοίων, οι οποίοι ωστόσο έως σήμερα έχουν αποβεί άκαρποι.

Σε όλα τα ναυάγια υπάρχουν σημάνσεις, ενώ τα στίγματα έχουν δοθεί επακριβώς σε όλες τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, φορείς και λιμεναρχεία εδώ και πολλά χρόνια, τονίζει η κ. Κριεκούκη και διαβεβαιώνει ότι στο σημείο όπου πιθανότατα προσέκρουσε το πλοίο υπάρχει σήμανση ναυαγίου, η οποία δεν έχει μετακινηθεί.

Το πλοίο ήταν φορτωμένο με 1.800 τόνους μαζούτ και 253 τόνους πετρέλαιο κίνησης. Από το ναυάγιο δεν έχει προκληθεί προς το παρόν θαλάσσια ρύπανση αλλά για προληπτικούς λόγους έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα, περιμετρικά.
Keywords
Αναζητήσεις
απομακρυνση ναυαγιων, ιωαννης ελευσινα ναυαγιο
Τυχαία Θέματα