Οι Άσαντ και Τσάβες συνεχάρησαν τον Πούτιν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές

15:30 5/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ συνεχάρη τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη νίκη του στις ρωσικές προεδρικές εκλογές, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ενώ η Ρωσία συνεχίζει να υποστηρίζει τη Δαμασκό παρά την αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης.

"Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία της νίκης του στις
προεδρικές εκλογές", μετέδωσε το SANA, διευκρινίζοντας πως ο Άσαντ εξέφρασε "εξ ονόματός του και εξ ονόματος του συριακού λαού τα ειλικρινέστερα συγχαρητήριά του για την αξιοσημείωτη εκλογή του".

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες συνεχάρη επίσης τον Πούτιν για τη νίκη του ευχόμενος "τη μεγαλύτερη επιτυχία" και εκφράζοντας τη βούλησή του να εμβαθυνθούν οι ήδη στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τσάβες "συγχαίρει προσωπικά τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, πρωτεργάτη των στρατηγικών σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στη Βενεζουέλα και τη Ρωσία, οι οποίες συνδέονται μ' ένα πολύ σταθερό δεσμό φιλίας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ στο Καράκας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναρρώνει στη Κούβα όπου υποβλήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου σε επέμβαση για την επανεμφάνιση ενός καρκίνου για τον οποίο είχε χειρουργηθεί τον Ιούνιο του 2011 στο νησί.

"Η κυβέρνηση (...) εύχεται τη μεγαλύτερη επιτυχία στον πρόεδρο Πούτιν και στη νέα κυβέρνησή του και υπενθυμίζει τη σταθερότατη προσήλωσή της στην εμβάθυνση των στραγηγικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών", υπογραμμίζεται στο κείμενο.
Keywords
Τυχαία Θέματα