Μπλάτερ: Κι εγώ έμεινα έκπληκτος με την απονομή του βραβείου στον Μέσι

20:49 14/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Αυτή τη φορά η απονομή της «Χρυσής Μπάλας» βρήκε σύμφωνους σχεδόν τους πάντες, ακόμη και τον Σεπ Μπλάτερ. Από τους οπαδούς στο διαδίκτυο ως τον Μαραντόνα, σχεδόν όλοι επέκριναν την απόφαση της FIFA να παραδώσει στον Μέσι το βραβείο για τον καλύτερο παίκτη του Μουντιάλ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να κρύψει την αμηχανία του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

«Πρέπει να είμαι διπλωμάτης ή να πω την αλήθεια;» αναρωτήθηκε
όταν κλήθηκε να απαντήσει για το θέμα στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βραζιλία, στη διάρκεια της οποίας έκανε τον απολογισμό του Μουντιάλ. «Κι εγώ ο ίδιος έμεινα έκπληκτος όταν είδα τον Μέσι να ανεβαίνει τα σκαλιά για να σηκώσει το τρόπαιο» υπογράμμισε ο Ελβετός παράγοντας.

Η αιτιολόγηση της απόφασης ήταν δύσκολη. Τόσο ώστε ο Βάλτερ Ντε Γκρεγκόριο, διευθυντής επικοινωνίας της FIFA, αναγνώρισε ότι θα μπορούσε να τροποποιηθεί το κριτήριο επιλογής, που αυτή τη φορά δεν περιλάμβανε τις ψήφους των δημοσιογράφων. «Υπήρξαν μακρές συζητήσεις για το ποιοι θα πρέπει να ψηφίσουν και στο τέλος ήταν η τεχνική επιτροπή που το έπραξε. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις. Για τον Μέσι, ο καθένας μπορεί να εκφέρει τη γνώμη του» είπε.

Πέρα από το βραβείο, ο Μπλάτερ ανέφερε ότι ήταν ικανοποιημένος με την οργάνωση του τουρνουά στη Βραζιλία. «Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο Κύπελλο. Κάθε Μουντιάλ είναι διαφορετικό αλλά αυτό, εντός και εκτός γηπέδου, ήταν εξαιρετικό. Ακόμη και στο επίπεδο της ασφάλειας ήταν όλα πολύ καλά οργανωμένα, από κάθε άποψη. Τι βαθμολογία θα έδινα; 9,25, καθώς το άριστο δεν υπάρχει... Μέχρι και ο Πάπας μού είπε ότι ήταν ένα υπέροχο Παγκόσμιο Κύπελλο, ακόμη και αν δεν ήταν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα».

Ο Μπλάτερ έδωσε επίσης έμφαση στην τεχνική πλευρά της διοργάνωσης. «Όταν είδα το παιχνίδι μεταξύ της Ισπανίας και της Ολλανδίας (5-1 οι «οράνιε») κατάλαβα ότι κάτι άλλο συνέβαινε σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η επίθεση ήταν ο κύριος παράγοντας για τις ομάδες που νίκησαν. Στα προηγούμενα Κύπελλα δεν το είχαμε δει αυτό» τόνισε.

Ακόμη και ο τελικός ανάμεσα στη Γερμανία και την Αργεντινή επιβεβαίωσε το υψηλό τεχνικό επίπεδο του Μουντιάλ της Βραζιλίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIFA, ο οποίος εκτίμησε ότι «ο αγώνας ήταν μια μάχη στην προσπάθεια για τη νίκη, χωρίς φόβο από τους δύο αντίπαλους και πολύ επιθετικός».
Keywords
Τυχαία Θέματα