Μίτσελ: Να προετοιμαστείτε για εκπλήξεις

19:44 14/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το δεύτερο κόμματι της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας, Μίτσελ, στους δημοσιογράφους που παρακολουθούν την προετοιμασία στο Ζέεφελντ της Αυστρίας. Ο Iσπανός τεχνικός μεταξύ άλλων δήλωσε πως θα υπάρχουν εκπλήξεις ως προς το ρόστερ της ομάδας, για τους μεταγραφικούς στόχους που έχουν οι «ερυθρόλευκοι αλλά και για τους νεαποκτηθέντες Αμπιντάλ και Κασάμι.

Αναλυτικά
οι δηλώσεις του Μίτσελ:

Για την δεύτερη ευκαιρία που δίνει σε Κάταϊ, Βλαχοδήμο και Γιαταμπαρέ: «Στο τέλος πρέπει να πάρεις αποφάσεις. Θα μπορούσαν να είναι άλλοι ποδοσφαιριστές αλλά ψάχνουμε σε συγκεκριμένες θέσεις που θα κάνουμε κινήσεις. Σίγουρα μπορεί να πει κανείς ότι δεν είναι οι σωστές αποφάσεις, αλλά για μένα είναι οι σωστές. Πάντα με σεβασμό για τους ποδοσφαιριστές που δεν είναι μαζί μας.»

Για ποια θέση προορίζει τον Γιαταμπαρέ: «Με τις απουσίες του Μανιάτη και του Σάμαρη θέλαμε να δοκιμάσουμε τον Γιαταμπαρέ σε αυτή την θέση και τον εξετάζουμε.»

Για αν έχει κατασταλάξει στην αποστολή που θα πάρει για την Αμερική (σ.σ. για το τουρνουά ΙCC όπου θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός): «Έχουμε ήδη μία ιδέα. Δεν σημαίνει ότι έχουμε κάνει μία λίστα. Σήμερα είναι Κυριακή και έχουμε ακόμα εννιά μέρες να πάμε στην Αμερική και θα έχετε εκπλήξεις. Εδώ είμαστε 32 ποδοσφαιριστές (σ.σ. στο Ζέεφελντ) και περιμένουμε άλλους τέσσερις και θα έχουμε κάποια έκπληξη μέχρι την επόμενη Δευτέρα. Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε όλοι. Σε αυτό το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας είναι πολύ σημαντικό να έχουν λεπτά συμμετοχής οι ποδοσφαιριστές και δεν μπορούμε να πάρουμε τόσους πολλούς.»

Για τον αν η έκπληξη θα είναι η απόκτηση επιθετικού: «Μπορεί να είναι αυτή η έκπληξη. Όπως πέρσι είχαμε δύο εκπλήξεις τελευταία εβδομάδα που δεν ήταν τόσο θετικές όπως το θέμα του Φετφατζίδη και του Φέισα. Οι εκπλήξεις δεν σημαίνει ότι θα έρθουν ποδοσφαιριστές, αλλά και να φύγουν.»

Για το αν θα χρησιμοποιήσει παίκτες από την ομάδα νέων του συλλόγου: «Αυτό το έχω ζητήσει στην διοίκηση, αλλά δεν μπορώ να λέω ονόματα. Έχουμε μιλήσει για το ρόστερ και πως θέλουμε να γίνει. 23-24 παίκτες συν τον Ολαϊτάν που μας λείπει και τον θέλουμε πίσω. Μακάρι ο 24ος να ήταν ο Ολαϊτάν.»

Για το πότε θα ξεκαθαρίσει η περίπτωση του Ολαϊτάν: «Ελπίζω στο επόμενο διάστημα, τον επόμενο καιρό.»

Για το ότι η ομάδα φέτος, σε αντίθεση με πέρσι, θα έχει δώσει επίσημα παιχνίδια πριν την έναρξη του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ: «Όταν βλέπεις το αποτέλεσμα λες ότι ήμασταν χάλια. Πιστεύω ότι δεν ήμασταν τόσο άσχημα σε εκείνο το παιχνίδι και δεν νομίζω ότι θα είχε αλλάξει κάτι σε εκείνο το παιχνίδι. Έγιναν δύο γεγονότα πέρσι που ήταν σκληρά για εμάς. Πρώτον τα αποτελέσματα στα φιλικά στην προετοιμασία. Επειδή παίξαμε με ομάδες που σου ζητάνε να έχεις μέγιστη συγκέντρωση και σου ζητάνε να μην κάνεις λάθη γιατί μπορούν να εκμεταλλευτούν το παραμικρό. Το δεύτερο ήταν η βαριά ήττα με την Παρί γιατί είδαμε ότι σε ένα ημίχρονο μπορείς να χάσεις ότι έχεις καταφέρει σε ένα ημίχρονο. Στο Παρίσι χάσαμε στο τελευταίο λεπτό, αλλά ανάμεσα σε αυτά τα δύο παιχνίδια ήμασταν πολύ καλά στο πρωτάθλημα και είχαμε προκριθεί ήδη με τα ματς που κάναμε με την Μπενφίκα.»

Για το αν ο Κολοβός θα είναι η φετινή αποκάλυψη της ομάδας: «Είναι και ο Αυλωνίτης μαζί μας είναι και ο Μπουχαλάκης και ο Παπάζογλου. Μάλλον είμαι τρελός και πιστεύω πολύ στους Έλληνες παίκτες. Περισσότερο από εσάς.Οι Έλληνες παίκτες που έχω βοηθάνε πολύ και δίνουν τα πάντα. Η ομάδα που έγινε πέρσι έπαιξε ομαδικά και έκανε αυτά που ζητάμε. Μακάρι να ήταν όλες οι ομάδες έτσι. Δεν γίνεται η κάθε απόφαση που παίρνουμε να είναι σωστή. Είναι οι ποδοσφαιριστές που κάνουν καλά την δουλειά.»

Για το πόσο μπορεί να βοηθήσει ο Αμπιντάλ : «Πολύ και το κάνει ήδη. Κοιτάς τους ποδοσφαιριστές πως τον κοιτάνε στην προπόνηση και πως τον σέβονται. Σε έναν αγώνα όπως ο χθεσινός αν δεν σου έλεγαν ότι είναι 35 χρονών δεν το καταλάβαινες. Θα είναι πολύ καλό για τον Σιόβα. Γιατί ο Σιόβας ήταν εξαιρετικός πέρσι και τώρα θα είναι μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός. Μπορούν να παίξουν και μαζί.»

Για τα σχόλια που ακούγονται για την ηλικία του Αμπιντάλ: «Μήπως είναι οι ίδιοι που πέρσι νόμιζαν ότι δεν θα τα πηγαίναμε καλά; Σε αυτή την ομάδα υπήρξαν ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει εξαιρετικά σε μεγάλη ηλικία όπως ο Ιμπαγάσα, ο Μέλμπεργκ, ο Κοβάσεβιτς, ο Ριβάλντο. Εξαρτάται από τον χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή.»

Για το πότε αναμένεται να είναι έτοιμος το ρόστερ της ομάδας: «Πολλές φορές ελπίζεις ότι έχεις κλείσει το ρόστερ και τελευταία εβδομάδα μπορεί να φύγει κάποιος όπως έγινε πέρσι.Δεν μπορώ να πω ότι μας λείπουν 2-3-4 ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό είναι και η προετοιμασία. Πρέπει να δούμε την προετοιμασία και να προχωρήσουμε σε αποφάσεις. Η αγορά κινείται πολύ αυτούς τους δύο μήνες και μπορεί και προς το τέλος να βρούμε μία καλή ευκαιρία.»

Για κενά που υπάρχουν στην ομάδα: «Δεν υπάρχουν κενά, αλλά αν με ρωτήσετε ότι λείπει ένα σέντερ φορ θα σας πω πως ναι λείπει ένα σέντερ φορ και πιστεύω ότι ο πρόεδρος θα φέρει ένα σέντερ φορ

Για τον «εκλεκτό» του στη θέση του σέντερ φορ: «Από όσους έχετε γράψει στις εφημερίδες δεν βγήκε ακόμα το όνομα του. Πρέπει να καταλάβετε ότι είναι δύσκολο για εμάς στην αγορά. Μπορούμε να έχουμε το μπάτζετ που χρειάζεται μπορούμε να έχουμε τον παίκτη που χρειαζόμαστε αλλά στο τέλος οι παίκτες αποφασίζουν να συνεχίσουν σε άλλα πρωταθλήματα όπως έγινε με τον Φινμπόγκασον.»

Για τον Πουλίδο: «Πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα θα βρεθεί η λύση

Για το αν θα δαπανηθούν αρκετά χρήματα για την απόκτηση του επιθετικού: «Χρειαζόμαστε έναν νεαρό παίκτη. Οι νεαροί παίκτες κοστίζουν πολλά χρήματα γιατί αν τα πάνε πολύ καλά στην Ελλάδα θα πουλήσουμε ακριβότερα όπως έγινε με τον Μήτρογλου. Δεν είναι εύκολο να βρούμε τέτοιους παίκτες γιατί πρέπει να τα βρούμε οικονομικά και μετά πρέπει να πάρει την απόφαση ο παίκτης να έρθει σε εμάς. Ένα παράδειγμα είναι ο Βίγια που τελειώνει το συμβόλαιο του με την Ατλέτικο. Θα μπορούσε να έρθει εδώ, αλλά στο τέλος πήρε την απόφαση να πάει αλλού. Σίγουρα θα είχε γκρίνια λόγω ηλικίας.»

Για τον Κασάμι: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που θέλει επαφή με την μπάλα και την ψάχνει παντού. Είναι αυτό που λέμε box to box. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη ποιότητα που πρέπει να βρει οργάνωση στην τακτική. Πρέπει να βρει μία οργάνωση στον χαρακτήρα του. Είναι πολύ δυνατός στον ανταγωνισμό και σίγουρα αυτά τα στοιχεία θα κάνουν καλό σε εμάς και στον ίδιο.»

Για το αν ο Ελαμπντελαουί θα αγωνίζεται μόνο ως δεξί μπακ: «Όχι, μπορεί να παίξει και δεξί εξτρέμ. Γι’ αυτό και κοιτάμε την περίπτωση να παίξουμε με τρεις αμυντικούς. Έχουμε στα πλάγια παίκτες όπως ο Ομάρ, ο Χολέβας και ο Μαζουάκου που μπορούν να παίξουν μόνοι τους στα πλάγια.»

Για την επιλογή του Ντοσεβί: «Είναι κλασσικός παίκτης που παίζει πάνω στην γραμμή. Θέλουμε να διορθώσουμε την τοποθέτηση του μέσα στο γήπεδο. Όπως είδαμε και στο παιχνίδι έκανε πολύ γρήγορες κινήσεις και μπορεί να μας βοηθήσει πολύ. Όσοι παίκτες είναι τώρα και όσοι έρθουν δεν θα είναι βασικοί σε μία ενδεκάδα. Θέλουμε ανταγωνισμό και πρέπει να παλέψουν πολύ για να κερδίσουν θέση. Πέρσι όλοι οι ποδοσφαιριστές είχαν τα λεπτά τους είχαν τις στιγμές τους και είναι σημαντικό να καταλάβουν ότι πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία. Πολλές φορές ο ίδιος ο παίκτης βγάζει τον εαυτό του από την ενδεκάδα. Δεν είμαι πολύ έξυπνος προπονητής, αλλά πιστεύω ότι παίρνω τις σωστές αποφάσεις. Στην αρχή είχα δεχτεί κριτική γιατί δεν έπαιζε ο Μήτρογλου, αλλά είδαμε τι πρόοδο έκανε. Πάλεψε πολύ από την αρχή για να βρει την θέση του στην ομάδα. Και αυτή η εμπιστοσύνη που είχαμε στον Μήτρογλου μας το ανταπέδωσε με πάρα πολλά γκολ. Τώρα πια δεν μου φαίνεται ο καλύτερος επιθετικός, οι καλύτεροι είναι οι δικοί μας.»

Για το πώς θα καλυφτεί το κενό του Κάμπελ: «Θα μας άρεσε να βρούμε άλλον έναν Κάμπελ. Ψάχνουμε ακόμα και είναι δύσκολο να τον βρούμε. Επίσης πέρσι όταν είχε έρθει κανείς δεν πίστευε ότι θα έχει τέτοια απόδοση. Μιλάμε για το παρελθόν και φέτος θα είναι διαφορετικά γιατί όλες οι ομάδες μας περιμένουν.»

Για το ποιές διορθώσεις θέλει να κάνει στο τρόπο παιχνιδιου: «Θα έλεγα να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές καλύτερα τα παιχνίδια. Πότε πρέπει να παίξουμε επιθετικά και πότε πρέπει να παίξουμε αμυντικά. Πρέπει να καταλάβουν την στιγμή μέσα στον αγώνα. Θα υπάρχει μία γραμμή στο παιχνίδι μας, αλλά να την ελέγξουμε εμείς.»

Για την συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Ιnternational Champions Cup: «Σίγουρα θα μας βοηθήσουν αυτά τα παιχνίδια. Η προετοιμασία πιστεύετε ότι είναι μόνο τακτική και φυσική κατάσταση, αλλά είναι και ψυχολογία για τις συνθήκες που θα συναντήσουν μέσα στο παιχνίδι.»

Για το ότι ακούγεται το όνομα του για την Ρεάλ Μαδρίτης και την Εθνική Ισπανίας: «Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις να χάνει η ομάδα σου για να πάρεις την θέση του προπονητή. Καλύτερα να μείνει η ιστορία έτσι όπως έγινε. Έχω τόσο μεγάλη αγάπη και τόσο μεγάλο σεβασμό με τον προπονητή της Εθνικής Ισπανίας που όταν έβλεπα το όνομα μου κοιτούσα αλλού. Όπως ξέρουμε ήταν ψέμα. Δεν χαίρομαι όταν χάνουν οι εχθροί μου δεν μπορώ να χαρώ όταν χάνει ένας φίλος μου. Δεν πανηγύρισα το γκολ του Γοδίν, πανηγύρισα το γκολ του Ράμος.»

Για το μέλλον στον Ολυμπιακό: «Θα δώσω την ίδια απάντηση που δίνω σε όλους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ και είναι πολύ ευχάριστο να δουλεύεις σε μία ομάδα που μπορεί να κάνεις καλά την δουλειά σου. Όσο μπορώ να κάνω καλά την δουλειά μου θα μένω εδώ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ, μόνο μου λείπουν τα παιδιά μου.»

Για το αν θα υπάρξει καινούργια περίπτωση Μήτρογλου: «Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτά που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μου στο Μουντιάλ. Οποιοσδήποτε από αυτούς τους παίκτες μπορεί να πάει σε μεγάλο πρωτάθλημα. Δεν θα είναι περίεργο.»

Για το αν νιώθει δικαίωση για τον Σάμαρη: «Μου το έχει πει ο Σάντος. Ο Σάμαρης είναι το καλύτερο παράδειγμα. Όπως ήρθε τώρα ο Μπουχαλάκης, ο Κολοβός, ο Αυλωνίτης. Ο Σάμαρης το πάλεψε για να μείνει και έμεινε. Ακόμα και στο τέλος της χρονιάς που δεν έπαιζε ήταν εξαιρετικός. Είναι ένας εξαιρετικός άνδρας και θα γίνει ξανά ένας βασικός παίκτης για εμάς.»

Για το αν Ο Σιόβας είχε θέση στο Μουντιάλ: «Άκουσα τον Σάντος τι είπε και δεν είπε ακριβώς αυτό. Και ένας φιλικός αγώνας δεν είναι αρκετός για να δεις πως είναι ο Σιόβας. Σέβομαι ότι έχει κάνει ο Σάντος στην Εθνική και όσα έχει καταφέρει. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να τον ευχαριστεί για όσα έχει κάνει. Τον σέβομαι τόσο πολύ και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.»

Για το τι λέγεται στην Ισπανία για τον Ολυμπιακό: «Θα ήταν μία έκπληξη για εσάς αν καταλάβετε πόσος κόσμος στην Ισπανία παρακολουθεί τον Ολυμπιακό στην Ισπανία. Το Ολυμπιακός-Μάντσεστερ το είδαν όλοι στην Ισπανία και είχε μεγάλη τηλεθέαση. Σήμερα έμαθα ότι έχουν αγοράσει τα δικαιώματα για το τουρνουά στην Αμερική. Σίγουρα στην Ισπανία γνωρίζουν τον Ολυμπιακό εδώ και χρόνια και όχι γιατί είμαι εγώ εδώ. Πριν από δύο χρόνια θα ήταν αδύνατο να βλέπουμε στην Ισπανία Λίβερπουλ-Ολυμπιακός και φέτος θα γίνει. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία πρόοδος στην ομάδα. Δεν ξέρω αν εσείς το καταλαβαίνετε. Και εσωτερικά έχει αλλάξει πολύ ο σύλλογος. Και μπορεί να αλλάξει κι άλλο γιατί όλο μαθαίνουμε.»

Για το αν η πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ είναι πιο εφικτός στόχος από μια πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Να ρωτήσουμε την Μπενφίκα. Που ήταν μία μεγάλη απογοήτευση για εκείνη την ομάδα και έφθασε στον τελικό. Κάποια μέρα το καλοκαίρι στην παραλία γιατί είμαι παντρεμένος και πηγαίνω στην παραλία. Θυμήθηκα όταν βλέπαμε μαζί την κλήρωση και υπήρχε μία χαρά γύρω γύρω όταν είδαμε τους αντιπάλους μας. Είδαμε όμως στην φάση των ομίλων τι δυσκολία υπήρχε. Και μετά είδαμε πως δύο από τις τρεις ομάδες είχαν πάρει τα πρωταθλήματα τους και μία από τις τρεις έφθασε στον τελικό. Και βλέποντας τώρα το παρελθόν μπορούμε να έχουμε πολύ ωραίο συναίσθημα γι’ αυτά που κάναμε στο Champions League. Για κάτι που είναι αδύνατο, αλλά θα το ήθελα πάρα πολύ είναι να παίξουμε την ρεβάνς με την Μάντσετσερ. Θέλουμε να γράψουμε ξανά την ιστορία μας.»

Ποιο είναι το μήνυμα του προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Το να μην γεμίσει το γήπεδο είναι για οικονομικούς λόγους, είναι για κοινωνικούς λόγους και δεν μπορώ να έχω παράπονο γι’ αυτό. Πάντα ένιωθα την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου. Το μήνυμα που μπορώ να δώσω στον κόσμο είναι ότι θα γράψουμε ξανά ιστορία, αλλά χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να το κάνουμε. Αν τους νιώθουμε όπως πέρσι θα είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς. Όταν λέω ότι είμαι ευχαριστημένος στον Πειραιά έχει να κάνει και με αυτό το θέμα.»
Keywords
champions league, ολυμπιακος, ζέεφελντ, σημαίνει, φορ, λύση, ελλαδα, box, γκολ, συμμετοχή, cup, καλοκαιρι, league, πειραιας, εφημεριδες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , νουμερα τηλεθεασης, καθαρα δευτερα, νικος παπαζογλου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, μουντιαλ 2014, ξανα, αποτελεσματα, κληρωση, τηλεθεαση, το θεμα, δουλεια, εθνικη, ηττα, θεμα, ισπανια, ονοματα, παιχνιδια, ρεαλ, φυσικη, ψεμα, ψυχολογια, αγαπη, αγορα, αμερικη, αποκαλυψη, αυλωνιτης, βιγια, βοηθεια, γκολ, γεγονοτα, γινει, γινεται, γηπεδο, δευτερο, δεξι εξτρεμ, δευτερα, διαστημα, δηλωσεις, διοικηση, δωσει, ευχαριστο, εγινε, εδω ειμαστε, ευκαιρια, ευκολο, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, εχθροι, ζέεφελντ, ιδεα, ιδια, ιδιο, ηλικια, λιβερπουλ, ημιχρονο, κι αλλο, λαθη, λειπει, λύση, μηνες, μπορεις, ομαδα, παντα, ονομα, παπαζογλου, παιδια, παε ολυμπιακος, παμε, παρισι, ποδοσφαιρο, ποιοτητα, ρεαλ μαδριτης, ριβαλντο, σιγουρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σχολια, φορ, χαρα, αδυνατο, αγωνας, box, cup, δικαιωματα, ηταν ψεμα, ιμπαγασα, κομματι, κυριακη, league, μεινει, μουντιαλ, ομαδες, παιχνιδι, σημαίνει, τρελος, θεσεις, ωραιο
Τυχαία Θέματα