Ντιέγκο Μαραντόνα: Δεν άξιζε τη χρυσή μπάλα ο Μέσι

20:33 14/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πίστευε, όπως και αμέτρητοι ανά τον κόσμο, ότι ο ο Λιονέλ Μέσι θα ήταν εκείνος που θα έκρινε τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας υπέρ της Αργεντινής, στον τελικό με τη Γερμανία στο Μαρακανά. «Πιστεύω ότι ο Μέσι θα είναι ο παίκτης που θα κρίνει το παιχνίδι. Θα είναι μια μάχη ισοδύναμων ομάδων. Εκείνη που θα έχει τον καλύτερο παίκτη στο γήπεδο θα νικήσει, και τον έχουμε εμείς», είχε δηλώσει παραμονές του μεγάλου αγώνα, ο θρυλικός «Ντιεγκίτο», αλλά διαψεύστηκε. Διαψεύστηκαν όλοι στην Αργεντινή και στον κόσμο, που
πίστευαν ότι ο σταρ της Μπαρτσελόνα θα έκρινε με το ταλέντο του τη μάχη με τους Γερμανούς.

Ο Μαραντόνα σχολιάζοντας τον τελικό και την απόδοση του Μέσι δεν μάσησε τα λόγια του, καυτηριάζοντας την απόφαση της FIFA να του δώσει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά: «Αγαπώ τον Λίο και θα του χάριζα και τον ουρανό, αν μας έφερνε το τρόπαιο, αλλά είναι άδικο να τον βραβεύουμε για κάτι που δεν άξιζε. Είναι ένα βραβείο προϊόν μάρκετινγκ και μου φαίνεται πως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έπρεπε να πάρει το βραβείο ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος ήταν φανταστικός με την Κολομβία», τόνισε σχετικά ο κορυφαίος όλων στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και στη συνέχεια έστρεψε τα «πυρά» του στον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αργεντινής, Αλεχάντρο Σαμπέγια:

«Κάποια πράγματα είναι ακατανόητα. Θέλω να ρωτήσω τον Σαμπέγια για ποιο λόγο αντικαταστάθηκε ο Λαβέτσι που ήταν καταπληκτικός, για να μπει ο Αγκουέρο που δεν είναι στα καλύτερα του. Επίσης αν βγάζεις τον Πέρες για να βάλεις στη θέση του τον Γκάγκο δείχνεις ότι έχει ξεκάθαρη πρόθεση να πας για την ισοπαλία. Ενώ αν βγάζεις τον Κλόζε και περνάς στο ματς τον Γκέτσε είναι προφανές ότι σκοπεύεις στη νίκη», σχολίασε ο Μαραντόνα για να καταλήξει για την απώλεια του τροπαίου: «Η καρδιά μου έχει γίνει κομμάτια από αυτή την ήττα και λυπάμαι πολύ για τη χώρα μου. Αλλά φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αυτό είναι τουλάχιστον μια παρηγοριά...»
Keywords
Τυχαία Θέματα