Final Four: Οι δηλώσεις των θριαμβευτών Άντιτς, Χάινς και Σλούκα

22:57 10/5/2013 - Πηγή: E-Typos
ΠΕΡΟ ΑΝΤΙΤΣ: «Απίστευτο συναίσθημα! Είμαστε το καλύτερο γκρουπ τύπων στην Ευρώπη! Κανείς δεν έχει καλύτερη πνευματική ικανότητα από εμάς. Έχει να κάνει με την ομάδα, να παίζουμε μαζί, είμαστε αδέρφια. Πάντα παίζουμε ο ένας για τον άλλο. Αυτό είναι το μυστικό μας. Είχαμε τον τίτλο του απόλυτου αουτσάιντερ γι' αυτό το ματς, ίσως όμως αυτό να σήμαινε έξτρα κίνητρο για εμάς. Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι σχεδόν για όλο το 40άλεπτο! Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά κάναμε σπουδαία δουλειά απόψε βάζοντας τους φρένο. Την περασμένη σεζόν
νικήσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά φέτος ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Σε ένα φάιναλ φορ το θέμα είναι να πάρεις τη νίκη. Είτε με έναν πόντο, είτε με 20. Δεν ξέρω τι περίμενε ο κόσμος για το παιχνίδι, αλλά δώσαμε ένα ωραίο σόου απόψε. Αν είμαι ένας φίλος του μπάσκετ που πήρε εισιτήριο για το Final-4 , δεν θα μπορούσα να είμαι δυσαρεστημένος από όσα δείξαμε σήμερα. Κανείς δεν μας πίστευε στην αρχή της χρονιάς. Εσείς μας πιστεύατε; Λοιπόν σας αποδείξαμε πως κάνατε λάθος. Την Κυριακή θα σας αποδείξουμε και πάλι πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Για μένα θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου, δύο διαδοχικοί τίτλοι με τον Ολυμπιακό».

ΚΑΙΛ ΧΑΙΝΣ: Ήταν μία απίστευτη αμυντική προσπάθεια από εμάς σήμερα. Ο προπονητής μας έδωσε ένα εξαιρετικό πλάνο για να παίξουμε. Ήταν σπουδαία η προσπάθεια όλων. Όλοι όσοι πάτησαν το παρκέ έπαιξαν ως ομάδα. Όλοι αγωνίστηκαν σύμφωνα με τον ρόλο τους. Ίσως αν συνυπολογίσουμε και τις καταστάσεις να κάναμε το καλύτερο αμυντικό ματς παιχνίδι αυτή τη σεζόν».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Δε νομίζω πως κάποιος το περίμενε αυτό από εμάς στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά τα καταφέραμε, διαψεύδοντας όσους μας υποτίμησαν. Είμαστε ένα σύνολο παικτών που αγωνιζόμαστε ενωμένοι, βάζοντας πάνω απ' όλα την ομάδα. Αυτός είναι ο τρόπος για να κερδίζεις παιχνίδια στα φάιναλ-φορ. Κόντρα στους Ρώσους παίξαμε πάρα πολύ καλά, ειδικά στην άμυνα.
Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και το ακολουθήσαμε εξ αρχής, κάνοντας στο πάρκε ό,τι ακριβώς θέλαμε. Είχαμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, μία κατάλληλη τακτική, η οποία μας βοήθησε ώστε να κερδίσουμε, καταφέρνοντας να κρατήσουμε μία ποιοτική ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ στους 52 πόντους. Ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Είναι ελάχιστοι οι σύλλογοι που έχουν καταφέρει μετά από την κατάκτηση του τίτλου να φτάσουν και πάλι σε τελικό, και εμείς τα καταφέραμε. Προσωπικά, από τον Γενάρη και μετά ο ρόλος μου στην ομάδα αυξήθηκε, καθώς αντιμετωπίσαμε ορισμένους τραυματισμούς. Είμαι χαρούμενος που με την απόδοση μου έχω βοηθήσει την ομάδα ώστε να πετύχει τους στόχους της. Στην φανέλα μας έχουμε ένα σήμα της Euroleague, το οποίο αποτυπώνει πως είμαστε οι Πρωταθλητές Ευρώπης για το 2012 και στον τελικό θα πάμε να παίξουμε ώστε να κερδίσουμε και φέτος το τρόπαιο, για να αναφέρει από εδώ και πέρα πως είμαστε οι Πρωταθλητές Ευρώπης και για το 2013. Αν το καταφέρουμε, θα πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα».
Keywords
Τυχαία Θέματα