Ξεκινούν 15 διαγωνισμοί σε αρχαιολογικές Υπηρεσίες

Εργασία

Ξεκινούν 15 διαγωνισμοί σε αρχαιολογικές ΥπηρεσίεςΣτο ΑΣΕΠ προς έλεγχο βρίσκονται οι 15 πρώτες προκηρύξεις κοινωφελούς εργασίας στον τομέα του πολιτισμού και αναμένεται να αναρτηθούν στους σχετικούς πίνακες ΚΟΧ μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα που αφορά την πρόσληψη 3.300 ανέργων στις ειδικότητες αρχαιολόγων, φυλάκων, εργατών, καθαριστών και μουσειολόγων θα τρέξει έως τις αρχές του 2013, ενώ το νέο προσωπικό

θα πιάσει δουλειά για επτά μήνες και συγκεκριμένα το διάστημα από 1/3/2013 έως 1/10/2013.

Οι άνεργοι θα λαμβάνουν για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης το ποσό των 25 ευρώ, ενώ ο μισθός τους θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 625 ευρώ μηνιαίως.

Το ΑΣΕΠ θα δημοσιοποιεί τις προκηρύξεις και θα δέχεται τις ενστάσεις των υποψηφίων, ενώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στους δικαιούχους φορείς, δηλαδή στα Μη Κερδοσκοπικά Σωματεία που θα «τρέξουν» τις προσλήψεις για λογαριασμό των πολιτιστικών φορέων.

Βάσει του προγράμματος, ένα τμήμα των 3.300 ανέργων θα απορροφηθεί και το 2014 σε εφορείες Αρχαιοτήτων όλης της χώρας. Οι πρώτοι διαγωνισμοί που θα βγουν «στον αέρα» αφορούν τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, των Ιονίων Νήσων, του Βορείου Αιγαίου, της Θράκης και της Πελοποννήσου (βλ. πίνακα).

Κριτήρια πρόσληψης
Καθοριστικά κριτήρια πρόσληψης για τους ενδιαφερόμενους αποτελούν η ηλικία και η ανεργία. Συγκεκριμένα στις προκηρύξεις μπορούν να πάρουν μέρος μόνο νέοι άνεργοι έως 35 ετών, παρότι υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες από αποφοίτους ΙΕΚ (ειδικότητας Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων), όπου διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό της πλειονότητας των μελών τους από τους διαγωνισμούς, λόγω του ορίου ηλικίας.

Προτεραιότητα δίνεται σε μακροχρόνια ανέργους, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και σε ανέργους νέους έως 30 ετών που αναζητούν εργασία, προκειμένου να επικεντρωθεί η δράση στον στόχο που είναι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Επισημαίνεται ότι η κατάταξη των υποψηφίων εξαρτάται από τα ακόλουθα κριτήρια τα οποία μοριοδοτούνται συνδυαστικά:

Κατάσταση ανέργουΟικογενειακή κατάστασηΟικογενειακό εισόδημα?Κατάσταση υγείαςΕντοπιότητα.

Οι θέσεις μοιράζονται στις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης (Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Πελοποννήσου).

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδος και του Νοτίου Αιγαίου.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ

Η κατανομή των θέσεων σε 35 εφορείες και μουσείαΦορέαςΘέσειςΔ'ΕΠΚΑ28ΛΘ΄ΕΠΚΑ221η ΕΒΑ236η ΕΒΑ1820η ΕΒΑ12Πινακοθήκη Ναυπλίου5ΛΣΤ΄ΕΠΚΑ35ΛΗ΄ ΕΠΚΑ2225η ΕΒΑ2914η ΕΒΑ243η ΕΒΑ927η ΕΒΑ5ΛΕ΄ΕΠΚΑ14Η΄ ΕΠΚΑ16Κ΄ΕΠΚΑ405η ΕΒΑ1126η ΕΒΑ422η ΕΒΑ27Ε΄ΕΠΚΑ16Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου10ΛΖ΄ΕΠΚΑ32ΛΘ΄ ΕΠΚΑ17ΙΘ΄ ΕΠΚΑ20Ζ΄ΕΠΚΑ28ΛΒ΄ΕΠΚΑ, ΛΓ΄ΕΠΚΑ, ΙΒ΄ΕΠΚΑ57Μουσείο Αβδήρων12ΙΗ΄ΕΠΚΑ24ΙΕ ΕΠΚΑ257η ΕΒΑ17ΛΔ ΕΠΚΑ4319η ΕΒΑ33Πινακοθήκη Κέρκυρας10Αρχαιολογικά Μουσεία Πατρών και Αιγίου20Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού20

ΕΘΝΟΣ

Η alfavita.gr προσπαθεί να δημοσιεύει τις πιο έγκυρες αγγελίες εύρεσης εργασίας. Στα πλαίσια αυτά όσοι ενδιαφέρονται για εργασία μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική μας σελίδα για την "εύρεση εργασίας". Επίσης όσοι είναι ...κολλημένοι με το facebook μπορούν να επισκέπτονται και τη σελίδα μας "βρίσκω δουλειά". Η ενημέρωση είναι συνεχής και άμεση και στις δύο σελίδες.

Επιλέξτε την alfavita.gr για να βρείτε δουλειά.
Σε περίπτωση που έχετε κάποια παρατήρηση, στείλτε μας μέιλ στο [email protected]. Αν πάλι θέλετε να αναρτήσετε τη δική σας αγγελία, εντελώς δωρεάν, πατήστε ΕΔΩ

Tags: βρίσκω δουλειάΘέσεις εργασίαςαγορά εργασίαςεργασίαεύρεση εργασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα