Ανοιχτό γράμμα προς τους εκπαιδευτικούς ΔΕ Καρδίτσας

Ανακοινώσεις

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Την Δευτέρα που μας έρχεται είναι οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Είναι η στιγμή που ο κλάδος μας αποφασίζει ποιοι θα είναι αντιπρόσωποί του και θα υπερασπιστούν τα εργασιακά και τα δημοκρατικά του δικαιώματα

στις δύσκολες εποχές που έρχονται.

Είναι η στιγμή που ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί και να κατονομάσει τους υπεύθυνους για την κρίση που βιώνει, αλλά ταυτόχρονα να αναλάβει και την προσωπική του ευθύνη για τον δρόμο που πήραν τα πράγματα.

Μιλάμε για τις εποχές που πολλοί συνάδελφοι καταναλώνουν το χρόνο τους για να μετακινούνται ανάμεσα σε σχολεία, παρά να κάνουν μάθημα μέσα στα σχολεία, ενώ την ίδια ώρα ο κλάδος μας ετοιμάζεται να μετατραπεί σε μεραρχία, με φύλλα πορείας, αναγκαστικές μεταθέσεις και απολυτήρια.

Καταλαβαίνουμε την απογοήτευση που υπάρχει στον κλάδο μας.

Δεν θέλουμε όμως να πιστέψουμε ότι υπάρχουν συνάδελφοι που κοστολογούν 20 ευρώ (1,66 ευρώ το μήνα) το δημοκρατικό τους δικαίωμα να επιλέξουν τους ανθρώπους που θα τους εκπροσωπήσουν και θα προσπαθήσουν να συντονίσουν τους αγώνες για πράγματα που αφορούν τη ζωή τους.

Πολλοί αναφέρονται στον συνδικαλισμό με τα χειρότερα λόγια και αναφέρονται στον κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό που πρόσφερε οφίτσια και προσωπικά ανταλλάγματα, ενώ συγχρόνως καλλιεργούσε την επανάπαυση και την αδιαφορία.

Ποιος όμως τους επέλεγε αυτούς;

Το σωματείο ΜΑΣ είναι απαραίτητο για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας και μαζί μ’ αυτά και μια καλύτερη κοινωνία. Δεν πρέπει να το αφήσουμε και να το χαρίσουμε σε κανένα. Αν η αδιαφορία μας σαν κοινωνία ήταν μια από τις αιτίες της κρίσης, η μεγέθυνσή της δεν πρόκειται να την σταματήσει.

Σαν Ενωτική Δράση σας καλούμε να συμμετέχετε στις εκλογές, και να πυκνώσετε τις γραμμές μας στους αγώνες που έρχονται.

Αν, όπως λένε πολλοί, δεν θέλουμε "επαγγελματίες συνδικαλιστές", πρέπει να αναλάβουμε εμείς, να "σπαταλήσουμε" χρόνο από τον ελεύθερό μας χρόνο, την προσωπική μας ζωή και τις άλλες υποχρεώσεις μας.

Και να μην ξεχνάμε ότι ο ρόλος μας συμπεριλαμβάνει την διαπαιδαγώγηση της μελλοντικής κοινωνίας με αξίες και ιδανικά, που πρέπει να στηρίζουμε και με το προσωπικό μας παράδειγμα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Tags: Καρδίτσαενωτική δράση
Keywords
Τυχαία Θέματα