Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους Παλαιστινίων στο Λίβανο

Tweet

Πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ βομβάρδισαν στόχο ή στόχους στο Λίβανο την Παρασκευή, σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλων κατά της ισραηλινής επικράτειας από την πλευρά του Λιβάνου το απόγευμα της Πέμπτης.

φωτογραφία αρχείουΙσραηλινή στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι βομβαρδίστηκε μια «περιοχή της τρομοκρατίας» κοντά στην πόλη Νααμέχ, που βρίσκεται μεταξύ Βηρυτού και Σιδώνας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μανάρ, ένας εκπρόσωπος της παλαιστινιακής

οργάνωσης στο Λίβανο, Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση (PFLP-GC) δήλωσε πως δέχθηκε επίθεση η βάση της οργάνωσης στη Νααμέχ, προσθέτοντας πως δεν υπήρξαν θύματα ούτε σημαντικές ζημιές.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως το PFLP-GC εξεπλάγη από το γεγονός ότι έγινε στόχος, επειδή την ευθύνη για προηγούμενα πυρά ρουκετών εναντίον του Ισραήλ είχε αναλάβει μια σουνιτική μουσουλμανική οργάνωση που συνδέεται με την αλ-Κάιντα.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή σήμερα στο Λίβανο μερικές ώρες μετά την εκτόξευση τεσσάρων ρουκετών εναντίον του βόρειου Ισραήλ. Δύο από τις τέσσερις ρουκέτες έπληξαν κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας ζημιές αλλά όχι θύματα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε στο Twitter ένας υπεύθυνος των Ταξιαρχιών Αμπντάλα Αζάμ, μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα και είχε ήδη αναλάβει την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις εναντίον του εβραϊκού κράτους το 2009 και το 2011, αναζωπυρώνοντας τους φόβους ότι πιθανώς ισλαμιστές που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα, ετοιμάζονται για ένα νέο μέτωπο σύγκρουσης με το εβραϊκό κράτος.

http://www.enet.gr/

Tags: ΙσραήλΛίβανο Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα