Το «σαφάρι» των κλήσεων

Tweet

Μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας που είχε επιφορτιστεί να ελέγχει την παράνομη στάθμευση, το έργο της το ανέλαβε και με το παραπάνω η Τροχαία. Μάλιστα, είναι τέτοιος ο ζήλος των αστυνομικών που καθημερινά «κόβουν» - μόνο στο κέντρο της Αθήνας - περισσότερες από 900 κλήσεις!

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη αυτό προκύπτει από τα ίδια τα στοιχεία που δίνει καθημερινά η Αστυνομία και αποδεικνύει πως μέσα σε 12 μέρες (από τις 10 Αυγούστου που

ξεκίνησε το μέτρο μέχρι και προχτές, 21 Αυγούστου) οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση ξεπέρασαν τις 11.000. Από το στόχαστρο των ανδρών και των γυναικών της Τροχαίας δεν αποκλείονται ακόμα και τα λεωφορεία καθώς μέχρι προχτές οι οδηγοί τους πήραν συνολικά 14 κλήσεις. Φυσικά, η πλειοψηφία των προστίμων βαρύνουν τους οδηγούς των επιβατικών οχημάτων που βρήκαν στο παρμπρίζ τους συνολικά 7.344 «χαρτάκια», ενώ ακολουθούν οι μοτοσικλετιστές (με 2.185 κλήσεις).

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση, μέσω της Αστυνομίας, φορτώνει με νέα χαράτσια τους οδηγούς καθώς τους υποχρεώνει να παρκάρουν σε ιδιωτικά πάρκινγκ με τις υψηλότατες τιμές από την πρώτη κιόλας ώρα (καθώς δεν υπάρχουν δημόσια) όταν βρίσκονται στο κέντρο της πόλης για δουλειές ή για υποχρεώσεις σε δημόσιες υπηρεσίες.

Σημειώνουμε πως τα κέρδη για το κράτος από τις κλήσεις αυτές είναι τεράστια καθώς η κλήση για παράνομη στάθμευση κυμαίνεται από 40 έως 150 ευρώ (κατά περίπτωση) ενώ στην πιθανότητα της αφαίρεσης πινακίδων το κόστος ανεβαίνει. Μάλιστα, η Τροχαία μπορεί να ξαναγράψει το ίδιο όχημα για το ίδιο αδίκημα, μετά από τρεις ώρες από την πρώτη κλήση.

Tags: κλήσεις Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα