ΕΛΜΕ Χαλκιδικής: Εκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 28/8

Tweet

ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 22/8/2013 το πρωί πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ/μιας Εκπ/σης Χαλκιδικής από εκπαιδευτικούς του Νομού.

Αντιπροσωπία καθηγητών από όλες τις ειδικότητες, που δόθηκαν πλεονάσματα, από κοινού με μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Δ/θμιας Εκπ/σης και Πρόεδρο του ΚΥΣΔΕ κ. Ταπανίδη και του έθεσε ερωτήματα, σχετικά με τη διαδιακασία των υποχρεωτικών μετατάξεων

και εκφράστηκε η αγωνία όλων μας για το μέλλον όσων μεταταγούν τελικά στην Α/θμια. Επίσης η ανησυχία όλων είναι πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Δ/μιας τη νέα σχολική χρονιά, με λιγότερους καθηγητές και με εκτιμήσεις πρόχειρες για λειτουργικά κενά και τι θα γίνει τελικά με τους συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Τελικά αυτό που αποκομίσαμε από τη συνάντηση είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας μας αντιμετωπίζει ως αριθμούς, που πρέπει να συγκεντρώσει για την κατ’ ευφημισμό λεγόμενη κινητικότητα, προκειμένου να είναι αρεστοί και υπάκουοι στην τρόικα, που ένας από τους στόχους της είναι και η υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, η συκοφάντησή της και τελικά η παράδοσή της στα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα, που με περίσσεια σπουδή ο Υπουργός Παιδείας εγκαινιάζει.

Αποφασίστηκε με κινητοποιήσεις να συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να μην περάσουν τα σχέδιά τους για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Την επόμενη Τετάρτη 28/8 σας καλούμε όλους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ , στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου στις 10 το πρωί, για να συζητήσουμε τις μορφές των κινητοποιήσεων και την οργάνωση του αγώνα μας με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει .

Ο αγώνας για την απόκρουση των απολύσεων-διαθεσιμότητας συνεχίζεται

Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει

Για το ΔΣ

Tags: ΕΛΜΕ Χαλκιδικής Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα