Το ίδρυμα Νιάρχου κάνει ιδεολογική παρέμβαση στους εκπαιδευτικούς της Δ Διεύθυνσης ΠΕ Αθήνας

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΙΑΡΧΟΥ

Με έγγραφο της Δ’ Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών προς τις Σχολικές Μονάδες οι εκπαιδευτικοί προσκαλούνται σε σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων που αφορά το μάθημα της Ιστορίας μέσα από πολιτιστικά προγράμματα.

Η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων επιλέγει τη διοργάνωση ενός σεμιναρίου μόνο για 25 άτομα, σε μια ευαίσθητη κοινωνικά και πολιτικά θεματική, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος

Νιάρχος. Η ιδιωτική πρωτοβουλία (εφοπλιστική, βιομηχανική, τραπεζική μεγαλοεπιχειρηματική κλπ.), οι Μ.Κ.Ο. και όποιες άλλες «καλοπροαίρετες» συνδρομές στις κατεξοχήν αρμοδιότητες της πολιτείας, όχι μόνο μας γεμίζουν καχυποψία, αλλά μας ενισχύουν την πεποίθηση ότι όλα πλέον παραδίδονται στην αδηφάγα διάθεση των οικονομικά δυνατών που θέλουν με κάθε τρόπο να τροφοδοτούν με τις δικές τους επιλογές κουλτούρας και συμπεριφοράς, να διαμορφώνουν και να ελέγχουν κοινωνικές αντιλήψεις και ανακλαστικά με σαφή και σταθερό στόχο ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ .

Ως εκπαιδευτικούς, ο πολιτιστικός τους μανδύας δε μας πείθει. Γνωρίζουμε καλά ότι στα σχέδια της Ε.Ε και των ντόπιων οικονομικών υπηρετών τους μετά την ενέργεια, το νερό, τα λιμάνια, τους σιδηρόδρομους, τις ακτογραμμές, τη γη μας γενικότερα απλώνουν τα πλοκάμια τους στην υγεία και την εκπαίδευση. Σκόπιμα η παρέμβαση ξεκινάει από την ΙΣΤΟΡΙΑ- επιδιώκουν το «ξαναγράψιμό» της !!! Στοχεύουν στην απαλοιφή της μνήμης, στη σταθερή αλλοτρίωση των συνειδήσεων - την ΥΠΟΤΑΓΗ

- Ως Δ.Σ. θεωρούμε απαράδεκτο το σύνολο μιας τέτοιας διοργάνωσης και καλούμε τους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν σε αυτό.

- Καλούμε τη Δ΄Δ/ση να αποσύρει την άδεια για τη διενέργειά της.

ΤΟ Δ.Σ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Παλαιού Φαλήρου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα