ΕΛΜΕ Α Κορινθίας: Ενημέρωση

Tweet

Η ΕΛΜΕ Α Κορινθίας ενημερώνει τους συναδέλφους για διάφορα θέματα που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Τα ζητήματα που συζητήθηκαν και δόθηκαν απαντήσεις και λύσεις ει΄ναι πολιτικοσυνδικαλιστικά, οργανωτικά, οικονομικά. Παραθέτουμε το κείμενο της ΕΛΜΕ Α Κορινθίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ:

1.ΕΚΛΟΓΗ ΤΑΜΙΑ. Εκλέχτηκε ο σ. Κώστας Πορφύρης από το 2ΓΕΛΚΟΡ καινούργιος Ταμίας της ΕΛΜΕ. Αναπληρωματικός Ταμίας

σε επόμενο ΔΣ.

2.ΕΚΛΟΓΗ ΣΤΗ ΔΣΕ. Ορίστηκε η σ. Νίκη Σταματοπούλου από το 2ΓΕΛΚΟΡ εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Κορινθίων. Αναπληρωματικός ο σ. Ιωάννης Τριπικέλης.

3.ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ. Έγινε ενημέρωση για το συντονισμό των σωματείων για τα διόδια. Μέχρι τώρα έχουν μπει 10 σωματεία και η καινούργια μεγάλη σύσκεψη θα γίνει 19 Μάρτη, 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου με ορίζοντα μια μεγάλη κινητοποίηση στα Διόδια του Ισθμού στις 30 Μάρτη, 15:00.

4.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Αποφασίστηκε εκδήλωση για την αξιολόγηση την Πέμπτη 13 Μάρτη, 19:00, Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, μαζί με το ΣΕΠΕΚ, με καλεσμένο το Δρ. Μαυρογιώργο.

5.ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση για το ζήτημα.

6.ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ. Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκε να σταλεί η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για το ζήτημα και να έρθει η ΕΛΜΕ σε επαφή με τους αιρετούς.

7.ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Θα οργανωθεί θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα της ΟΛΜΕ στις 04 Απρίλη. Θα καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς των σ. από την Αθήνα στην Κόρινθο (60 ευρώ). Θα βγει αναλυτική ανακοίνωση.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:

8.ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΗ. Μετά από συζήτηση δόθηκαν αναθέσεις για την οργάνωση της απεργίας. Αποφασίστηκε συγκέντρωση μαζί με ΣΕΠΕΚ την Τετάρτη 12 Μάρτη, 11:00 στην Κόρινθο και την Τετάρτη 19 Μάρτη στην Αθήνα με πούλμαν μαζί με ΣΕΠΕΚ και Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, 09:30 από Άγιο Νικόλαο. Αποφασίστηκε ΓΣ την Παρασκευή 14 Μάρτη, 14:30, στο 2ΓΕΛΚΟΡ. Αποφασίστηκε να δοθεί κοινή Συνέντευξη Τύπου με το ΣΕΠΕΚ την Πέμπτη 20 Μάρτη, 12:00 στο Ephira. Πανώ και μαύρες σημαίες στα σχολεία, ενόψει των απολύσεων των υπό διαθεσιμότητα συναδέλφων.

9. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 10ου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΛΜΕ. Αποφασίστηκε η καταβολή του πόσου των €100 (έναντι του περσινού ποσού των €200 για το Συνδικαλιστικό Συνέδριο του Ιούνη 2013) ως αποζημίωση για κάθε συνάδελφο που θα εκπροσωπήσει την Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας στο 10ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ στα Ιωάννινα. Θα δοθούν 100*2=200 ευρώ ενώ πέρσι ήταν 200*3=600 ευρώ, μείωση στις αντίστοιχες δαπάνες της τάξης του 67%. Τα έξοδα διαμονής και διατροφής καθώς και η μεταφορά με πούλμαν καλύπτονται πλήρως από την ΟΛΜΕ (πέρσι δεν καλύπτονταν η μεταφορά). Το Δ.Σ. θα θέσει το ζήτημα της από δω και πέρα αποζημίωσης των συνέδρων στα Συνέδρια της ΟΛΜΕ (Συνδικαλιστικά και Εκπαιδευτικά) στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Νοεμβρίου.

10.ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ. Παραπέμπεται σε επόμενο ΔΣ.

11.ΝΟΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΟΛΜΕ. Αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση.

12.ΒΑΦΗ ΤΟΙΧΟΥ. Εγκρίθηκε δαπάνη έως 200 ευρώ για τη βαφή του εξωτερικού τοίχου της ΕΛΜΕ. Θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί από το Δήμο μιας και είναι σχολικό κτήριο. Η βαφή θα γίνει από μαθητές (γκράφιτι) και θα έχει κάποιο θέμα εκπαιδευτικό.

13.ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ. Εγκρίθηκε δαπάνη 20-30 ευρώ για την αγορά τηλεφώνου.

14.ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ. Επικαιροποιήθηκαν τα στοιχεία. Θα βγει ανακοίνωση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΣ ΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ

Κόρινθος, 15/03/2014

Α.Π.: 55

Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΡΓΟΥΣ 17-19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20 100

ΤΗΛ: 2741026860

[email protected]

http://aelmek.blogspot.com

Προς: Σχολεία Κορινθίας

Κοιν.: Δ.Δ.Ε. Κορινθίας

ΔΣ 11/03/2014

Ενημερωτικό

Παρόντες τα 5/7 μέλη του Δ.Σ.

Tags: ΕΛΜΕ Α Κορινθίας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα