Τι είπε ο υφ. Παιδείας για τις συγχωνεύσεις, τις απολύσεις, τις μετακινήσεις, τις προσλήψεις, τη μεταφορά μαθητών και τα βιβλία

Tweet Κατηγορία: ΕκπαίδευσηΑνακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  Νο  24

του  αιρετού  Γιώργου  Χρόνη

εκλεγμένου με  το  ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Ενημέρωση για την επίσκεψη εκπαιδευτικών και γονέων στον Υφυπουργό Παιδείας

Κ. Παπαθανασίου  

Την Παρασκευή 16-11-2012 εκπαιδευτικοί και γονείς από το Περιστέρι,

τον Πειραιά και το Αιγάλεω  (περίπου 200 άτομα ) κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας απαιτώντας συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό για να συζητήσουμε μαζί του τις συγχωνεύσεις των σχολείων, τα κενά των εκπαιδευτικών, την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων.

Ύστερα από παραμονή 2,5 περίπου ωρών έξω από το Υπουργείο μας δέχτηκε για ακρόαση ο Υφυπουργός Παιδείας κος Παπαθεοδώρου. ( Μια 15μελή επιτροπή ).

Στα ερωτήματα που του θέσαμε ο υφυπουργός απάντησε τα παρακάτω:

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις εκπαιδευτικών.

Δε θα υπάρξουν συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων αν οι αρμόδιοι φορείς ( Διευθύνσεις, Δήμοι, Περιφερειάρχες ) υποβάλλουν αρνητικές προτάσεις. Συγχωνεύσεις θα υπάρξουν μόνο αν οι αρμόδιοι φορείς υποβάλλουν θετικές προτάσεις και θα υλοποιηθούν αφού προηγηθεί σχετική μελέτη. Δε διευκρίνισε όμως τι θα γίνει στην περίπτωση που οι προτάσεις των αρμόδιων φορέων έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους. Δήλωσε ότι προτάσεις για συγχωνεύσεις γίνονταν και στο παρελθόν εδώ και χρόνια. Εδώ διαφωνούμε με τον υφυπουργό καθώς η ιστορία αυτή ξεκίνησε επί θητείας στο Υπουργείο Παιδείας της Άννας Διαμαντοπούλου όπου έγιναν πανελλαδικά 1.900 συγχωνεύσεις. Είπε ότι η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε τα στοιχεία της προηγούμενης κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις, αλλά ξεκίνησε εκ νέου τη διαδικασία. Τόνισε ότι δε θα γίνουν συγχωνεύσεις στο μέσο της σχολικής χρονιάς. Ζητήσαμε να μας διαβάσει την εισήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής για τις συγχωνεύσεις. Απάντησε ότι δεν την έχει στα χέρια του.

Για τα κενά των εκπαιδευτικών είπε ότι από τη στιγμή που δεν μπορούν να γίνουν διορισμοί και τελειώνουν οι πιστώσεις των αναπληρωτών θα λύσει το πρόβλημα με εξορθολογισμό του υπάρχοντος εκπαιδευτικού προσωπικού. Δήλωσε ότι έχει ζητήσει στοιχεία για τον αριθμό των εκπαιδευτικών, τον αριθμό των μαθητών και τον αριθμό των τμημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες και επειδή δεν κατέστη αυτό δυνατό ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς ότι κινδυνεύουν με δίωξη για παράβαση καθήκοντος. Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν μετακινήσεις εκπαιδευτικών απάντησε ότι δε θεωρεί μετακίνηση αν ένας εκπαιδευτικός βρεθεί από το Παγκράτι στην Καλλιθέα. Σε ερώτηση αν εκπαιδευτικοί μετακινηθούν από την Αθήνα στην επαρχία απάντησε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Εξέφρασε την αντίθεσή του να υπάρχουν εκπαιδευτικοί σε διάθεση. Πιστεύει ότι μπορούν να καλυφτούν τα κενά μι

Keywords
Τυχαία Θέματα