Σύλλογος ΠΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Για τις συλλήψεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ       

ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.) ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ                                                                                     Αργοστόλι 17/11/2012

(ΔΑΣΚΑΛΩΝ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                                                    

ΚΑΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ)                                                                   

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ 4 – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ      

Τ.Κ. 28100

ΤΗΛ – ΦΑΞ: 26710 28463

E-mail:

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τις συλλήψεις εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με αφορμή τα γεγονότα που έγιναν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαμαρτυρίας εργαζομένων της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. την Πέμπτη 15/11/2012, καταδικάζει τις άδικες συλλήψεις των εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και του συναδέλφου μας δασκάλου και γνωστού συνδικαλιστή Θανάση Αγαπητού [ο οποίος μάλιστα συνελήφθη στην πόρτα του σχολείου του!]. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με αστήρικτες κατηγορίες.

Οι Έλληνες πολίτες, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, η κοινωνία ολόκληρη βιώνουμε τα αποτελέσματα της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, η οποία φτωχοποίησε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και παράλληλα εφαρμόζει το σκληρό κατασταλτικό της μηχανισμό στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι μαζί με όλους τους Έλληνες αντιστέκονται για να κρατήσει ακέραια ο ελληνικός λαός τα δικαιώματά του και η πατρίδα μας την αυτονομία της και την ανεξαρτησία της.

Οι συλλήψεις, η κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, δεν μπορούν να κάμψουν το λαϊκό αγωνιστικό φρόνημα. Σήμερα, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός παλεύει για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, ούτε καταστέλλονται.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων. Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και απαλλαγή από τις κατηγορίες!

Από το Δ.Σ.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Κεφαλονιάς - ΙθάκηςσυλληφθέντεςΘεσσαλονίκηΘανάσης ΑγαπητόςΦούχτελ Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα