Τα 5 βήματα για 52.553 θέσεις με σύμβαση – Οι 163 ειδικότητες

Χρόνο προετοιμασίας για την επικείμενη προκήρυξη του Προγράμματος κοινωφελούς Εργασίας προφέρει η προεκλογική περίοδός σε χιλιάδες υποψηφίους, που επιθυμούν να διεκδικήσουν κάποια από τις περιζήτητες 52.553 θέσεις του. Το «ΕΘΝΟΣ-ΕΡΓΑΣΙΑ» επεξεργάστηκε τις 163 ειδικότητες που θα καλυφθούν σε υπουργεία και δήμους σε όλη τη χώρα και παρουσιάζει τα πέντε βήματα – κλειδιά που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και την πληρότητα της υποψηφιότητάς τους. Αιτήσεις

Μετα

την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και την έκδοση της προκήρυξης, οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στον δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr, ενώ μετά τη συμπλήρωσή τους οι δυνητικοί ωφελούμενοι θα πρέπει να τις αποστείλουν στον Οργανισμό μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων, http://ait.oaed.gr/

Η αίτηση των υποψηφίων πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένη και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλον, τα ακριβή προσωπικά στοιχεία τους, τον ΑΦΜ τους, τους τίτλους σπουδών που απαιτούνται για κάθε θέση, τη γνώση ξένων γλωσσών, τη γνώση χειρισμού Η/Υ και όποια άλλα τυπικά προσόντα ζητούνται.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν προτίμηση σε έως τρεις θέσεις της περιφέρειας στην οποία ανήκουν. Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν τα εξής:

Την ηλικία τους, η οποία αποδεικνύεται με ληξιαρχική πράξη γέννησης του Δήμου ή της Κοινότητας, όπου ανήκουν.Τον χρόνο ανεργίας, ο οποίος αποδεικνύεται από σχετικό έγγραφο του ΟΑΕΔ, στο οποίο αναφέρεται η διάρκεια εγγραφής του ανέργου στα Μητρώα Ανεργίας του.Το οικογενειακό ή ατομικό τους εισόδημα με την προσκόμιση της απόδειξης φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2014 (εισοδήματα 2013).Την οικογενειακή τους κατάσταση για την οποία θα πρέπει να προσκομίσουν με πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και το οποίο θα αποδεικνύει την ιδιότητά τους ως έγγαμων, άγαμων αρχηγών μονογονεϊκής οικογένειας και τον αριθμός των ανηλίκων –εφόσον υπάρχουν- τέκνων τους.Την κατηγορία στη οποία ανήκουν. Οι κατηγορίες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι οι άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, τα μέλη οικογενειών στις οποίες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος και αμφότεροι οι σύζυγοι είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων, τα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος, μακροχρόνια άνεργοι (διάρκεια ανεργίας άνω των δώδεκα μηνών) και οι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.

Κατάταξη

Το πρώτο στάδιο αξιολόγησης των υποψηφίων αφορά την κατάταξη τους βάσει μορίων.

Τα κριτήρια που μπορούν να εξασφαλίσουν περισσότερα μόρια σου υποψηφίους είναι τα εξής:

Χρόνος συνεχόμενής εγγεγραμμένης ανεργίας του ανέργου και συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ή της συζύγου του με ανώτατο όριο τους 36 μήνες: Ένα μόριο για κάθε πλήρη μήνα για τους πρώτους δώδεκα μήνες (12 μόρια), 1,5 μόριο (18 μόριο) για τους επόμενους δώδεκα μήνες και δύο μόρια ανά πλήρη μήνα για τους τελευταίους δώδεκα μήνες (24 μόρια).

Ο αριθμός για ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκής οικογένειας διπλασιάζεται.

Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό έτους 2014: Ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα (βάσει των οικονομικών στοιχείων του έτους 2013) ύψους έως 12.000 ευρώ λαμβάνει 30 μόρια, από 12.000 ευρώ λαμβάνει 30 μόρια, 10.000,01 ευρώ έως 20.000 ευρώ λαμβάνει 20 μόρια και ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα ύψους 20.000,01 έως 30.000 ευρώ λαμβάνει μόρια.Ηλικία: Είκοσι μόρια για ανέργους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, 24 για ανέργους 30 – 54 ετών και 18 μόρια για ανέργους ηλικίας από 55 ετών.Αριθμός ανήλικων τέκνων: Για κάθε ανήλικο τέκνο (το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας), ο γονέας πριμοδοτείτε με 12 μόρια.

Οριστικός πίνακας κατάταξης

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων, ο ΟΑΕΔ θα επεξεργαστεί ηλεκτρονικά τις αιτήσεις των υποψηφίων και θα προχωρήσει στην έκδοση του Προσωρινού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων κατά αλφαβητική σειρά, ο οποίος αναρτάται στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Από την επόμενη μέρα και τρεις εργάσιμες ημέρες, οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν ένσταση, αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, κατά των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Ο οργανισμός προχωρά στην αξιολόγηση των ενστάσεων και διαμορφώνει τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων βάσει των μορίων των ανέργων.

Επιλογή

Μετά την κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, καταρτίζονται και πίνακες κατάταξης επιλεγέντων και επιλαχόντων ανά φορέα, ειδικότητα και επιλογή με βάση της προτιμήσεις των υποψηφίων.

Οι άνεργοι που περιλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ έως και την ημερομηνία επιλογής τους από τον φορέα υλοποίησης.

Δικαιολογητικά

Στην συνέχεια, τα αρμόδια ΚΠΑ2 του Οργανισμού καλούν άμεσα, εντός πέντε ημερών, τους ωφελούμενους που έχουν επιλεγεί, ώστε να υποδειχθούν στους φορείς υλοποίησης (δήμους, υπουργεία, οργανισμούς).

Οι επιλεγέντα θα πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως στον φορέα υλοποίησης συστατική επιστολή ή παραπεμπτικό σημείωμα των ΚΠΑ2 όπου υπάγονται, συνοδευόμενα από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά- τα οποία αποδεικνύουν όσα δήλωσαν στην αίτηση. Εάν τα δικαιολογητικά είναι πλήρη και αληθή, ακολουθεί η πρόσληψη κάθε ανέργου μέσα σε προθεσμία 15 ημερών.

Σε άλλη περίπτωση, επιλέγεται ο πρώτος επιλαχών από τον Πίνακα και επαναλαμβάνεται η διαδικασία ελέγχου.

Οι φορεία που θα απασχολήσουν όσους επιλεχθούν προχωρούν σε ηλεκτρονική αναγγελία πρόσληψής τους στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» και ενημερώνει τα αρμόδια ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, τα οποία διαγραφούν τους προσληφθέντες από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης.

Tags: Θέσεις εργασίαςεύρεση εργασίαςαγορά εργασίαςεργασίαβρίσκω δουλειάκαριέρααγγελίαproson.grκοινωφελής εργασίαΟΑΕΔ
Keywords
Τυχαία Θέματα