Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Πρόταση για θέματα της προσωρινής Η. Δ. για την 81η Γ. Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5 Αρ. Πρ.:59
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι
Τηλ. :210 8020697 Μαρούσι 2 – 5 – 2012
Fax: 210 8028620
Πληροφορίες: κος Πολυχρονιάδης Δ.
(6945394406)

ΠΡΟΣ ΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ Δ. Ο. Ε.
Kοινοποίηση: Μέλη Συλλόγου μας


Πρόταση για θέματα της προσωρινής Η. Δ. για την 81η Γ. Σ.
Συνάδελφοι,
το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου προτείνει να εγγραφούν στην Η. Δ. της 81ης Γ. Σ. του κλάδου τα παρακάτω θέματα:
Η ολομέτωπη αντεργατική επίθεση του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης και αστικού συνασπισμού εξουσίας, ΕΕ και ΔΝΤ, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στη χώρα μας να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή αντιλαϊκή λεηλασία σε όλο το φάσμα των εργασιακών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων.
Για να ξεπεράσει την καπιταλιστική κρίση, το κεφάλαιο χρησιμοποιεί την έκρηξη του δημόσιου χρέους, τα δημόσια ελλείμματα, ακόμη και την απειλή της κατάρρευσης ολόκληρων κρατών, προκειμένου να επιφέρει μιας στρατηγικής σημασίας απάντηση, στη βάση των άμεσων και μακροπρόθεσμων συμφερόντων του.
Σε αυτή την κατεύθυνση, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με επικεφαλής τον άνθρωπο των τραπεζών Παπαδήμο σε πλήρη συμφωνία και συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. αποφάσισαν την επιβολή στη χώρα ενός αντεργατικού πραξικοπήματος με την ψήφιση και εφαρμογή του Μνημονίου 2 και της Δανειακής Σύμβασης, με την προώθηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Την ίδια στιγμή σε επίπεδο Ε.Ε ετοιμάζουν το σύμφωνο για το ευρώ με σκοπό μια νέα οικονομική χούντα και την ολοκληρωτική επιβολή των νόμων της αγοράς εις βάρος όλων των λαών της Ευρώπης.
Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Παιδείας εξαπολύει καταιγισμό νόμων με στόχο να δημιουργηθεί ένα εντελώς νέο θεσμικό πλαίσιο νεοφιλελευθερισμού σε όλα τα επίπεδα στην εκπαίδευση. Ένα νομικό πλαίσιο που θα προσφέρει την απαραίτητη βάση για να οικοδομηθεί το «νέο» σχολείο με ταμπέλα δημόσιου και όρους λειτουργίας ιδιωτικού, σχολείο της αγοράς, φθηνό, αυταρχικό, εξοντωτικό και ελιτίστικο, σχολείο όχι γνώσεων και παιδείας, αλλά λειτουργικών δεξιοτήτων, σχολείο όπου θα βασιλεύει το πνεύμα του ανταγωνισμού, της ταξικής διαφοροποίησης και του επιχειρείν.
Η «κοινωνική κόλαση» ΕΕ – ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος.
Η εισβολή του λαϊκού παράγοντα στο προσκήνιο, οι μαζικές συγκεντρώσεις στις πλατείες και οι λαϊκές συνελεύσεις, οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών απέναντι στην κρατική καταστολή, ο αυθόρμητος ξεσηκωμός στις παρελάσεις της
Keywords
Τυχαία Θέματα