Ανακοίνωση του Δικτύου Καθηγητών (Α ΕΛΜΕ Κορινθίας): Μια ανάσα πριν τις εκλογές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Μια ανάσα πριν τις εκλογές. Αν και η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας - πολύ σωστά πιστεύουμε - κάλεσε την ΟΛΜΕ, ενόψει των εκλογών να ζητήσει από τα κόμματα τη ρητή τους δέσμευση για κατάργηση του ν. 4024/2011 (που συνδέει μισθολόγιο - βαθμολόγιο) και να κοινοποιήσει τις απαντήσεις τους στον κλάδο καλώντας τον ταυτόχρονα να καταψηφίσει όσα πολιτικά
κόμματα αντιτίθενται στις βασικές αυτές θέσεις μας, αυτό δεν έγινε. Αντίθετα όλοι οι συνάδελφοι αισθάνονται μια έλλειψη ενημέρωσης για τις εξελίξεις που αφορούν την αξιολόγηση για την οποία η ίδια η ΟΛΜΕ εκτιμά ότι θα είναι το όχημα μέσω του οποίου θα περάσει η μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών και οι απολύσεις. Με δεδομένο μάλιστα ότι το Προεδρικό Διάταγμα που θα ρυθμίσει τα της αξιολόγησης πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου γίνεται απόλυτα σαφές ότι κάθε καθυστέρηση για χάραξη μια πορείας αντίστασης σε ό τι μας επιφυλάσσεται είναι τουλάχιστον λανθασμένη. Ακούμε σιωπηλοί λοιπόν να συζητείται η προεκλογική ατζέντα που θέλουν να επιβάλουν όσοι υπέγραψαν την δανειακή σύμβαση του Φεβρουαρίου μέχρι να μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα -μετά τις εκλογές βέβαια- όταν θα κληθούμε πληρώσουμε όσα έχουν ήδη υπογραφεί αλλά και όσα επιπροσθέτως μαθαίνουμε από διαρροές ότι θα έρθουν έρχονται στη συνέχεια.
Συνάδελφοι,
εφόσον η δεν κατέστη δυνατό να έχουν οι εκπαιδευτικοί σε επίπεδο ηγεσίας μια ξεκάθαρη παρέμβαση που δεν θα θέτει απλώς κόκκινες γραμμές αλλά θα ασκεί συντονισμένη πίεση ώστε να αποκαλυφθεί τι προτίθεται να κάνει για την Παιδεία το κάθε κόμμα μετά τις εκλογές, οι συνάδελφοι καλούνται να αξιολογήσουν τα όσα λέγονται -και κυρίως τα όσα δεν λέγονται- για την Παιδεία στα προγράμματα των κομμάτων και να πράξουν ανάλογα. Από την άλλη μεριά καλούνται να αξιολογήσουν και τη στάση των κυβερνητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων που με το ένα χέρι υπογράφουν διαμαρτυρίες και αιτήματα ως συνδικαλιστές, ενώ με το άλλο ψηφίζουν κόμματα που, αν τους το επιτρέψουμε, θα εφαρμόσουν πολιτικές που βρίσκονται σε απόλυτη αντίθεση με τα αιτήματα και τις θέσεις του κλάδου και οδηγούν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και όλους τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Χωρίς καμία καθυστέρηση ή ψευδαίσθηση μετά τις εκλογές πρέπει ο κλάδος μας να προχωρήσει σε Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να χαράξει πορεία αντίστασης και πάλης.


ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2/5/12

Keywords
Τυχαία Θέματα