Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Αλληλεγγύη στις δύο Εκπαιδευτικούς που μηνύθηκαν από χρυσαυγίτες

Στις 2 Απριλίου 2013, ομάδα φασιστών με επικεφαλής στελέχη και πολιτευτές της Χρυσής Αυγής, κυκλοφορούσε προκλητικά στους δρόμους του κέντρου των Χανίων ως οργανωμένο τάγμα εφόδου. Προπηλάκιζε νεολαίους που δεν «ενέκρινε» την εμφάνισή τους, πέρασε κάτω από τα γραφεία του ΚΚΕ βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά, επιτέθηκε και χτύπησε τρεις μετανάστες (2 από το Μαρόκο και 1 από την Αλβανία) και κατάληξε στο Ενετικό λιμάνι της πόλης για να

«ξεκουραστεί» σε καφέ. Στο λιμάνι οι φασίστες απωθήθηκαν από ομάδα νεολαίων. Σ’ αυτήν τη συμπλοκή, το στέλεχος της ΧΑ κατέληξε στη θάλασσα, ενώ πολλά άλλα στελέχη τους δέχτηκαν χτυπήματα. Κατόπιν, τα μέλη της ΧΑ με θρασύδειλο τρόπο ξέσπασαν πάνω σε εργαζόμενο καφετέριας του λιμανιού που προσπάθησε να προστατεύσει τον χώρο της εργασίας του.

Στο σημείο της συμπλοκής ανάμεσα σε πολύ άλλο κόσμο και αφού η συμπλοκή είχε τελειώσει, βρέθηκε η Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκπαιδευτικός και εκλεγμένη στο Δ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά. Η παρουσία της έγινε αντιληπτή από τους φασίστες, οι οποίοι σε κατάσταση παροξυσμού της επιτέθηκαν βρίζοντάς την με χυδαίο τρόπο. Η συναδέλφισσα βρέθηκε στο τμήμα προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά των χρυσαυγιτών. Είναι εντυπωσιακό ότι η αστυνομία καθυστερούσε τη διαδικασία χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να κρατηθεί παράνομα για έξι τουλάχιστον ώρες στο τμήμα για να μάθει αργότερα ότι είχε η ίδια μηνυθεί από τη Χρυσή Αυγή. Έτσι βρέθηκε από κατήγορος, κατηγορούμενη σε μια διαδικασία αυτόφωρου.

Επίσης, τα μέλη της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε μηνύσεις κατά της συναδέλφισσας Σιώκου Θέκλας και δύο ακόμα αγωνιστών, οι οποίοι δε βρίσκονταν καν στο περιστατικό.

Παρά το ανυπόστατο κατηγορητήριο, η υπόθεση δεν μπήκε στα αρχείο αλλά στάλθηκε στο ακροατήριο για την Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017. Πρόκειται για πολίτικη δίωξη, που όπως και όλες οι αντίστοιχες διώξεις, έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τον κόσμο που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα, να ποινικοποιήσουν τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, τις μορφές πάλης του κινήματος και να εγκαθιδρύσουν καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας στην κοινωνία.

Σε μια περίοδο που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η άγρια λιτότητα και οι επιθέσεις στο βιοτικό επίπεδο και στα δικαιώματα των εργαζομένων, σε μια περίοδο που η ακροδεξιά και οι νεοναζί σηκώνουν κεφάλι σ’ όλη την Ευρώπη χρειάζεται ακόμη πιο δυνατά και αποφασιστικά να μην επιτρέψουμε στα ναζιστικά φαντάσματα του παρελθόντος, στους δολοφόνους του Π. Φύσσα και του Σ. Λουκμάν να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου δηλώνει την αλληλεγγύη του στις δύο συναδέλφισσες και απαιτεί την άμεση παύση της δίωξης τους και την οριστική απαλλαγή τους από τις κατηγορίες.

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίουεκπαιδευτικοίδιώξεις εκπαιδευτικώνΧρυσή αυγή
Keywords
Τυχαία Θέματα