Συγκέντρωση και πορεία στις Σκουριές ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

17:40: Άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές με χρήση μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων

17:20: Οι διαδηλωτές έσβησαν μια φωτιά που καταγγέλουν ότι άναψαν προβοκάτορες στο δάσος και διαμαρτύρονται στην αστυνομία ότι καλύπτει τις προβοκατόρικες

ενέργειες.

17:00: Ομάδα αποτελούμενη μόνο από γυναίκες βρίσκεται μπροστά στα ΜΑΤ και φωνάζει συνθήματα. Έχουν καθίσει στο έδαφος και πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία.

16:50: Αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατ. Ιγγλέζη ζήτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις να ανοίξουν τον δρόμο για να περάσει η πορεία και οι αστυνομικοί αρνήθηκαν. Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δάσος ενώ την ίδια στιγμή γίνεται λόγος για αγνώστους με πολιτικά οι οποίοι κινηματογραφούν την κινητοποίηση αρνούμενοι να αναφέρουν όνομα ή το μέσο για το οποίο κινηματογραφούν.

 

16:20: Οι τρεις προσαχθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι από το ΑΤ Πολυγύρου

Η πορεία έχει φτάσει στο σημείο όπου βρίσκεται το εργοτάξιο το οποίο περιφρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις. Η πορεία των εργαζομένων στα μεταλλεία έχει ήδη αποχωρήσει από το Χοντρό Δέντρο.

15:20: Η πορεία πλησιάζει στις Σκουριές

15:05: Φωτογραφία από την πορεία προς τις Σκουριές.

 

14:25: Η πορεία των διαδηλωτών πέρασε από την περιοχή Κεραίες και κατευθύνεται προς τις Σκουριές, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της εταιρίας. Σημειώνεται πως η απόσταση είναι περίπου 5 χιλιόμετρα.

14:12: Η πορεία των διαδηλωτών από το Χοντρό Δέντρο κατευθύνεται προς την περιοχή Κεραίες.

14:10: Φωτογραφίες της κλούβας της Αστυνομίας στην περιοχή Χοντρό Δέντρο, πίσω από την οποία βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία.

13:42: Φωτογραφίες από την πορεία προς το Χοντρό Δέντρο

13:32: Από το Παλαιοχώρι έχει ξεκινήσει πορεία των εργαζομένων στα μεταλλεία, οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποίηση κατόπιν εντολής της εταιρίας με απειλή μη καταβολής των δεδουλευμένων ή ακόμη και απόλυση. Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται κανονικά εργασίες στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

13:30: Οι διαδηλωτές έχουν φτάσει στο Χοντρό Δέντρο, όπου υπάρχει κλούβα και διμοιρία των ΜΑΤ. Παράλληλα, υπάρχουν άλλες τέσσερις κλούβες στις Σκουριές.

12:35: Στην κινητοποίηση που λαμβάνει χώρα στις Σκουριές ενάντια στα μεταλλεία χρυσού συμμετέχουν αλληλέγγυοι και επιτροπές αγώνα από όλη την Ελλάδα, καθώς και κάτοικοι που εναντιώνονται στο έργο.Το "παρών" στην κινητοποί

Keywords
Τυχαία Θέματα