ΣΜΕΘ: Οχι στην ποινικοποίηση και απαγόρευση των εργατικών και κοινωνικών κινητοποιήσεων

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΜΕΘ)
ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30/3/12 Το Σωματείο μας διεξάγει, από τα μέσα του Σεπτέμβρη 2011, έναν αγώνα ενάντια στην εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη, για την άμεση επαναπρόσληψη του συνάδελφου φυσικού Γ. Παπαγιάννη και για την άμεση καταβολή των διαφορών των δεδουλευμένων του. Από
τα τέλη του Φεβρουαρίου 2012 , η εργοδοσία του Μπαχαράκη έχει μεθοδεύσει ένα όργιο παρενοχλήσεων, ενοχλήσεων και διώξεων, δικαστικών και αστυνομικών, των μελών της Διοίκησης του Σωματείου, των απλών μελών αλλά και κατά του ίδιου του Σωματείου, ακόμα και κατά του οποιουδήποτε αλληλέγγυου προς τον αγώνα μας. Αποκορύφωμα αυτής της μεθόδευσης είναι η αναίτια και αδικαιολόγητη προσαγωγή 15 αγωνιστών, αλλά και η σύλληψη του Αντιπροέδρου του Σωματείου μας, με καθόλα αστήριχτες και ψευδείς κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα:
1. Από τα τέλη Φλεβάρη, μας καλούσαν τηλεφωνικά από 5 αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, να παρουσιαστούμε για να «απολογηθούμε» για τις κινητοποιήσεις μας, μιας και η εργοδοσία κατέθεσε στην εισαγγελία «τα παράπονά της», δηλαδή τα ψέματά της.
2. Από τις αρχές Μαρτίου η παρουσία της αστυνομίας στις καθόλα δίκαιες και καθόλα νόμιμες παραστάσεις διαμαρτυρίας του Σωματείου μας, ήταν πλέον πολύ πιο μαζική και με διάφορους τρόπους πολύ πιο πιεστική. Χαρακτηριστικά, στην παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα του φροντιστηρίου Μπαχαράκη στον Εύοσμο, την Τετάρτη 7 Μαρτίου, η αστυνομικές δυνάμεις απαιτούσαν να τους δώσουμε τα στοιχεία μας, «για να τα δώσουν σε όποιον ήθελε να τα χρησιμοποιήσει», στοιχεία που φυσικά δεν δώσαμε, προστατεύοντας τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας.
3. Την Παρασκευή 16 Μαρτίου, η εργοδοσία, με τον νομικό εκπρόσωπό της Β. Τρεμόπουλο, καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα κατά του Σωματείου, του προέδρου και του απολυμένου συνάδελφου και με τα ίδια ψέματα, απαιτεί την απαγόρευση της όποιας δράσης του Σωματείου, σε μια απόσταση 300m από τα φροντιστήρια Μπαχαράκη, την απόλυτη απαγόρευση της δημοσίευσης από το Σωματείο, οπουδήποτε και με οποιαδήποτε μορφή (προκηρύξεις, αφίσες, διαδίκτυο κλπ), του οτιδήποτε αφορά αυτή την εργατική διαφορά.
4. Η εργοδοσία ζητάει προσωρινή διαταγή έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία-προσωρινή διαταγή, εκδικάζεται στις 20/3 στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και βγαίνει μια-κατά τη γνώμη μας- άδικη απόφαση, με την οποία ουσιαστικά απαγορεύεται στο Σωματείο, στον πρόεδρό του και στον απολυμένο να πραγματοποιούν τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, σε απόσταση 300m, από τα παραρτήματα του Μπαχαράκη. Η απόφαση είναι άδικη γιατί στηρίχθηκε πλήρως στα ψεύδη της εργοδοσίας, γιατί περιορίζει τους τρόπους διεκδίκησης των εργαζομένων, μόνο στα όποια ένδικα μέσα, γιατί καταργεί ή περιορίζει τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα,
Keywords
Τυχαία Θέματα