Ψηφίσματα για την ΕΡΤ- Σύλλογος ΠΕ Ν. Πιερίας, ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Σύλλογος δ/ν νησιών Αργωσαρωνικού

ΑνακοινώσειςΨηφίσματα

Προς :

Σχολικούς Συμβούλους

ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Σχολικές Μονάδες Π.Ε. Πιερίας

ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Ψήφισμα συμπαράστασης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας στέκεται αλληλέγγυος προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ και καταδικάζει απερίφραστα την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία εν ριπή οφθαλμού καθιστά ανέργους χιλιάδες εργαζομένους.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί ανεξάρτητη και αδέσμευτη δημοσιογραφία και απαιτείται η επαναλειτουργία

της άμεσα .

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Βάσσου Φρειδερίκη Κατιμερτζή Μαγδαληνή

===============

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,ΠΕΜΠΤΗ 13/6 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ,ΩΡΑ 8μ.μ.

ΟΧΙ στο πραξικόπημα του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Υπερασπιζόμαστε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και τα εργασιακά δικαιώματα. Σήμερα η ΕΡΤ αύριο εμείς!!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

OΧΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΑΝΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΥ ‘’ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ’’ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ- ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΤΟΥΣ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, Ν ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΡΤ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ!!!

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

====================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Αίγινα , 13/06/2013

ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΣΕΕΑΔΕΔΥ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Καταγγέλλουμε την απόφαση τρικομματικής κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο του δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ,ΝΕΤ,ΕΡΤ ). Απροσχημάτιστα, αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με τον πλέον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό τρόπο που θα μπορούσε να γίνει. Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δηλώνουν τη δικτατορική νοοτροπία της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά και των πολιτικών του συνεταίρων, που με απλές υπουργικές αποφάσεις προχωρούν στη διάλυση ιστορικών δικαιωμάτων και κοινωνικών κατακτήσεων δεκαετιών που έδωσαν τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να ζήσει με αξιοπρέπεια και να βελτιώσει τη ζωή του.

Τώρα ήρθε η σειρά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ικανοποιούνται έτσι οι απαιτήσεις της Τρόικας και του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου για απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Το σήμα των εκπομπών της έπεσε την ίδια μέρα που από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο , τον ανεκδιήγητο Σ.Κεδίκογλου, αναγγέλθηκε το κλείσιμο της. 2.650 εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο και στελεχώνουν πλέον τις ατέλειωτες στρατιές των ανέργων της χώρας. Απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μένουν ουσιαστικά χωρίς καμία πληροφόρηση. Είναι η πρώτη μαζική φουρνιά του νέου κύματος απολύσεων στο δημόσιο και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες , αν εμείς οι ίδιοι δεν βάλουμε φραγμό στην χωρίς όριο μέχρι τώρα μνημονιακή λεηλασία. Ήδη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μετρούν 12.500 πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς , εκτός από τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους που δεν πρόκειται να προσληφθούν την επόμενη χρονιά. Μέσα στα γενικότερα αδιέξοδα της και τις αποτυχίες της η μνημονιακή χούντα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη , επικίνδυνη σε όλα τα επίπεδα για τον εργαζόμενο κόσμο. Μετράμε ήδη τρεις πολιτικές επιστρατεύσεις στη θητεία της μέχρι σήμερα (εργαζόμενοι ΜΕΤΡΟ, ναυτεργάτες, Ο,Λ,Μ.Ε) και τώρα τη δικτατορική κατάργηση της ΕΡΤ. Στο στόχαστρο είναι το ίδιο το δικαίωμα στην πληροφόρηση ως δημόσιο αγαθό. Η πληροφόρηση από δημόσιο φορέα αποτελεί δικαίωμα της κοινωνίας και δεν μπορεί να παραχωρηθεί στα ιδιωτικά κανάλια των πολιτιστικών σκουπιδιών και της δηλητηριώδους προπαγάνδας υπέρ του μνημονίου και του κόσμου χρήματος.

Εκφράζουμε την αγωνία μας για την τύχη του ιστορικού αρχείου της ΕΡΤ, μιας σπουδαίας πηγής πολιτισμού και γνώσεων που βοηθούσε και το έργο της εκπαίδευσης.

Σήμερα η ΕΡΤ , αύριο εμείς … Για αυτό είναι καθήκον μας να μην επιτρέψουμε το κλείσιμό της.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο Η

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ ΧΡ. ΜΟΣΧΟΝΑ

Tags: ΕΡΤψήφισμα συμπαράστασηςΣύλλογος ΠΕ ΠιερίαςΕΛΜΕ ΒοιωτίαςΣύλλογος δ/ν νησιών Αργοσαρωνικού
Keywords
Τυχαία Θέματα