Αγωνιστικές Παρεμβάσεις ΔΕ: Ολοι στην απεργία! Ολοι στους δρόμους!

Ανακοινώσεις

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

Ενημερωτικό, Πέμπτη 13 – 6 - 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ! – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους,
δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα,
γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους,
ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό,
δεν έκανα τίποτα γιατί

δεν ήμουν καθολικός.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα,
αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου.

Η πολιτική του «νόμου και της τάξης» που δια πυρός και σιδήρου εφαρμόζει η κυβέρνηση με βάση τις επιταγές ΕΕ και ΔΝΤ οδηγεί στην εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και του ελληνικού λαού. Μια πολιτική που καταπατά ακόμα και τα πιο στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου βρίσκεται στο στόχαστρο, κι αυτή ακόμα η αστική δημοκρατία τους στον ..γύψο.

Αυτό που γίνεται σήμερα στην ΕΡΤ, είναι εικόνα από το μέλλον όλων των εργαζόμενων στο δημόσιο. Το λουκέτο της ΕΡΤ θα σημάνει το διώξιμο από την εργασία τους 2.709 εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση, είναι η αρχή της σύγχρονης λίστας … Σίντλερ που περιλαμβάνει τη μονιμότητα και τα εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες κάθε εργαζομένου είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Η τρόικα απαιτεί ζεστό αίμα χιλιάδων εργαζομένων μέσα στον Ιούνιο. Ο στόχος είναι προφανής και αφορά την άμεση διάλυση των δημοσίων φορέων και τις απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουνίου. Σειρά έχουν οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι μαύρες λίστες συνεχίζονται.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ εντάσσεται στην πολιτική της λεηλασία της δημόσιας περιουσίας από το ιδιωτικό κεφάλαιο και τους εργολάβους των συχνοτήτων, αλλά και σε μια προσπάθεια ασφυκτικού ελέγχου της ενημέρωσης. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας κλείνει την ΕΡΤ αρνείται να μας εξηγήσει γιατί δεν πληρώνουν τα χρέη τους (350.000.000) οι ιδιωτικοί σταθμοί, ενώ αφήνονται ανενόχλητοι να οργιάζουν μέσα στην αδιαφάνεια και το σκοτεινό πόλεμο των συμφερόντων.

Είναι φανερό ότι το φασιστικό μέτρο της ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, συνδέεται σε μια αλυσίδα μέτρων εκφασισμού της κρατικής πολιτικής, όπως αποτυπώνονται στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων του Μετρό, αλλά και στο προωθούμενο νομοσχέδιο για την κατάργηση, ουσιαστικά, των διαδηλώσεων, ακόμα και των απεργιών.

Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, αύριο θα είμαστε εμείς με υπεραριθμίες, υποχρεωτικές μεταθέσεις και απολύσεις. Καταλάβαμε τη «δημοκρατία» τους με την προληπτική επιστράτευση, βλέπουμε το «κράτος δικαίου» με τις απολύσεις. Ως κλάδος που βρισκόμαστε και εμείς μπροστά στο χείλος μαζικών απολύσεων η συμπαράσταση και η συμμετοχή μας σε κάθε κινητοποίηση είναι δεδομένη. Κανένας αγωνιζόμενος κλάδος δεν πρέπει να μένει μόνος του.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ) που αρνήθηκε να βγάλει ειδικό κάλεσμα για τη συμμετοχή του κλάδου στην πανεργατική απεργία.

Σήμερα Πέμπτη 13/6 απεργούμε όλοι. Εμείς οι «επιστρατευμένοι» καθηγητές συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά στην γενική πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση στις 11πμ έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην λεωφόρο Μεσογείων, στην Αγ. Παρασκευή.

Με τον κοινό, αποφασιστικό και παρατεταμένο αγώνα μας, μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που μας καταδικάζει στην ανεργία και την εξαθλίωση. Περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται αγωνιστικός ενωτικός συντονισμός των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με συμπόρευση όλων των μαχόμενων δυνάμεων, χωρίς διαχωρισμούς σε μια κατεύθυνση που θα συνενώσει όλους τους μαχόμενους κλάδους με στόχο την ανατροπή.

- Γιατί αν δεν μοιραστούμε κοινούς αγώνες, θα μοιραστούμε κοινές ήττες!

- Οι αγώνες και τα σωματεία στα χέρια των εργαζομένων !

- Όλοι στην γενική πανεργατική απεργία!

- Στους δρόμους σπάμε την επιστράτευση!

- Με αγώνες μαζικούς – πανεργατικούς παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ!

- Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας!

- Καμιά υποχρεωτική μετάθεση – καμιά διαθεσιμότητα – καμιά απόλυση!

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

- Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Tags: αγωνιστικές παρεμβάσεις ΔΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα