Πρώτη φορά Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι μένουν ανασφάλιστοι, της Ιωάννας Γαϊτάνη

ΙΩΑΝΝΑ ΓΑΪΤΑΝΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2012/2014)

Θεσσαλονίκη, 15/1/15

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:

«Πρώτη φορά Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι μένουν ανασφάλιστοι»

Τέλος δεν έχει η ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών κλ. ΠΕ14.01, ΠΕ14.02 & ΠΕ14.03 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλη του 2013 και εξαιρέθηκαν σε θέσεις Διοικητικών. Σα να μην έφτανε η στέρηση της εκπαιδευτικής τους

ιδιότητας και η βίαιη κατάργηση της ειδικότητάς τους, τώρα η Κυβέρνηση επιδεικνύοντας για πολλοστή φορά την κοινωνική της αναλγησία και την έλλειψη σεβασμού σε κάθε είδους εργασιακό δικαίωμα, προχωρά σε στέρηση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και τους αφήνει ανασφάλιστους, παρά τη δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα.

Οι λόγοι που εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα ήταν ότι υπάγονταν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (πολυτεκνία, αναπηρία, χηρεία κ.λπ.). Παρ’ όλα αυτά, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΥΠΕΚΑΠ με το υπ΄αριθμό πρωτ. Φ.10042 / 19254 / 888 έγγραφό της , θυμάται ενάμισυ χρόνο μετά ότι δεν υπάγονται στο ασφαλιστικό ταμείο ΕΤΑΑΤΣΑΥ, για λογαριασμό του οποίου γίνονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ κρατήσεις από το μισθό τους! Σε έναν κυκεώνα ασυννενοησείας μεταξύ της ΓΓΚΑ και του ΕΤΑΑΤΣΑΥ, οι ανασφαλιστοι δημόσιοι υπάλληλοι φέρονται να χρωστούν όλες τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβάλλει και συνέπεια αυτού του παραλογισμού δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ούτε και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, καταγγέλουμε ότι σε μια μερίδα δημοσίων υπαλλήλων (που υπάγονται και σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες) γίνεται παρακράτηση ασφαλιστικών εισφορών από τον μισθό τους αλλά ο ίδιος ασφαλιστικός φορέας που παίρνει τις εισφορές δεν τους ασφαλίζει!!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να αποκαταστήσει το κοινωνικό κράτος και να διευθετήσει το εν λόγω ζήτημα μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Επίσης, δεσμεύεται την άμεση επαναφορά των κατηργημένων ειδικοτήτων και την επαναπρόσληψη των καθηγητών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όπως άλλωστε προβλέπουν οι Προγραμματικές Θέσεις του Κόμματος.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ!

Tags: ΣΥΡΙΖΑΙωάννα Γαϊτάνη
Keywords
Τυχαία Θέματα