Παρεμπόδιση σεμιναρίου Φυσικής Αγωγής για την αξιολόγηση

Tweet Κατηγορία: ΕκπαίδευσηΑνακοινώσεις

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                            Αρ.Πρωτ. 29

Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης                                  

Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία                                                                        Προς : Τα μέλη του Συλλόγου μας.

2102812938 – 6972008336                                                          ΔΟΕ.

ΟΛΜΕ. Tοπικό τύπο.

mail : [email protected]                                                       

Site : https://sites.google.com/site/syllekpaidevtikvngseferis/home

ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Ο Σύλλογός μας από καιρό έχει καταγγείλει το σχολικό σύμβουλο της Φυσικής Αγωγής κ. Τριπόδη ότι προωθεί κι εφαρμόζει την αξιολόγηση με όποιο τρόπο μπορεί. (π.χ. Ανακοίνωση του Συλλόγου μας, Αρ. Πρωτοκ. 75 της 21/5/2012 κ.ά.).

Τη διαπίστωση αυτή έκανε το Δ.Σ. και σε πρόσφατη παρέμβασή του σε σεμινάριο του εν λόγω σχολικού συμβούλου (Τρίτη 27/11/2012), όπου ο ίδιος είπε με τον πιο φυσικό τρόπο και περίσσευμα θράσσους ότι «συμφωνεί και φυσικά εφαρμόζει την αξιολόγηση».

Την Τρίτη 11/12/2012 ο σύμβουλος αυτός κάλεσε σεμινάριο στο Γαλάτσι, με ημερήσια διάταξη που έβαζε καθαρά «επι τάπητος» το θέμα «Αξιολόγηση».

Ο ίδιος ο κ. Τριπόδης δεν αρνήθηκε καθόλου ότι εφαρμόζει αξιολόγηση. Είπε μάλιστα ότι «Όλοι οι σχολικοί σύμβουλοι την εφαρμόζουν κι έχουν πάρει κωδικούς για την αξιολόγηση, ανεξάρτητα απ΄ το τι λέει ο καθένας τους δημόσια».

Ο Σύλλογός μας, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης (30/10/2012), προχώρησε σε δυναμική παρέμβαση και παρεμπόδιση του σεμιναρίου.

Τα μέλη του Δ.Σ. μαζί με συναδέλφους που συγκεντρώθηκα εκεί αξιοποιώντας τη στάση εργασίας :

·         καλέσαμε τους συναδέλφους να μην μπούνε μέσα νομιμοποιώντας τη διαδικασία της αξιολόγησης.

·         καταγγείλαμε το σχολικό σύμβουλο που προκειμένου να φτιάξει μεγάλο και πλούσιο το δικό του “portfolio” και φάκελο αξιολόγησης, δε διστάζει «να βάλει πλάτη» στην αξιολόγηση και στις απολύσεις όλων μας.

·         είπαμε σε ελάχιστους συναδέλφους που επικαλέστηκαν «το δικαίωμα να παρακολουθήσουν» ότι όπως ο Εφιάλτης δεν είχε «δικαίωμα» να προδόσει το Λεωνίδα, έτσι και κανένας συνάδελφος δεν έχει «δικαίωμα» να στείλει ένα ολόκληρο κλάδο στην αγχόνη της αξιολόγησης.

·         «μπήκαμε μπροστά» για να μη γίνει και να διαλυθεί το σεμινάριο.

Την ίδια απόφαση και την ίδια παρέμβαση, υλοποίησαν μαζί μας κι άλλοι Σύ

Keywords
Τυχαία Θέματα