Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απολύει με ένα delete

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

 

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απολύει με ένα delete

Tο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκίνησε από το βράδυ της Δευτέρας, μέσω της βάσης δεδομένων της απογραφής του προσωπικού του δημοσίου, τη διαδικασία της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων εκείνων των φορέων, που έχουν αρνηθεί να εκδώσουν τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία είχε προαναγγελθεί από το

υπουργείο με σχετική εγκύκλιο την Παρασκευή, προκάλεσε την «έκρηξη» πρυτάνεων, δήμων και υπαλλήλων του δημοσίου και των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν σημαντικό αριθμό υπαλλήλων που εργάζονται σε «ανυπάκουους» φορείς, εκ των οποίων περίπου 40 είναι δήμοι.

Παράλληλα, ήδη εδώ και λίγες ημέρες η διαδικασία της θέσης σε διαθεσιμότητα έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη σε υπουργεία, οργανισμούς και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχονται ότι, καθώς τα στοιχεία της απογραφής δεν είναι τόσο αναλυτικά όσο οι ατομικοί φάκελοι των εργαζομένων, στις περιπτώσεις των «ανυπάκουων» φορέων ενδέχεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και υπάλληλοι, οι οποίοι, υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να εξαιρεθούν από τη διαδικασία.

Την έντονη αντίθεση τους εκφράζουν με ανακοίνωση τους τρεις πρυτάνεις πανεπιστημίων για την διαγραφή διοικητικών υπαλλήλων τους από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για Ιδρύματα που δεν είχαν δώσει στοιχεία για τους διοικητικούς υπαλλήλους που μπορούν να απομακρυνθούν παρότι είχε κριθεί ότι εμπίπτουν στις σχετικές διατάξεις.

Έτσι όπως αναφέρουν οι πρυτάνεις σε ανακοίνωση τους «ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνης Μανιτάκης, διέγραψε από το "Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου", διοικητικούς υπαλλήλους τεσσάρων Πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πάντειο Πανεπιστήμιο)».

Οι τρεις πρυτάνεις επισημαίνουν ότι η πράξη του κ. Μανιτάκη, «είναι, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, πρόδηλα αντισυνταγματική κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαιοκρατικής αρχής, θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ασφάλειας δικαίου, και πολλαπλώς άνομη».

Ακόμη ότι «πλήττει καίρια τη θεσμική λειτουργία της Κοινοβουλευτική Δημοκρατίας, εφόσον του νόμου Ν.4076/2012 (ΦΕΚ.12/11/2012) που ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο, επακολούθησαν μέσα σε ένα μήνα, δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (19/11/2012 & 4/12/2012), που δεν έρχονται να ρυθμίσουν «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης», όπως ρητά προβλέπει το Σύνταγμα στο άρθρο 44, αλλά «παραποιούν την κοινοβουλευτική διαδικασία, καθώς και τέσσερις εγκύκλιοι, προκειμένου να 'καλύψει' την επιβολή της διαθεσιμότητας - απόλυσης προσωπικού από οποιονδή

Keywords
Τυχαία Θέματα