Παρατηρήσεις επί των κριτηρίων αξιολόγησης εκπαιδευτικών υποψήφιων για θέσεις σε ΠΠΣ

Tweet Κατηγορία: ΕκπαίδευσηΑνακοινώσεις Παρατηρήσεις επί των Κριτηρίων Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών Υποψήφιων για Θέσεις σε ΠΠΣ

απο το Συλλογο Διδασκοντων του 2ου ΠΠ ΓΕΛ Αθηνών

Σχετ.:

1. Ο Νόμος 3966/2011 (άρθρα 36-52) και η Τροποποίησή του Νόμος 4072 (άρθρο 329), εδώ σε Παράρτημα.

2. Υπουργική Απόφαση: Φ.361.22/116672/Δ1/1-10-2012 (ΦΕΚ, τεύχος Β΄, αρ. 2788/15.10.2012).

class="rtejustify" >3. Υπουργική Απόφαση: αρ. πρωτ. 132732/Δ1/25-10-2012.

 

 

Θεματα (Περιληψη):

Α΄. Αποτίμηση της επιχειρούμενης αξιολόγησης εκπαιδευτικών των ΠΠΣ.

Β΄. Έλεγχος των συνεπειών από την εφαρμογή της στις διαμορφούμενες ομάδες εκπαιδευτικών σχε­τιζόμενων με ΠΠΣ και ανάδειξη των νομικών ανακολουθιών της.

Γ΄. Σχολιασμός επιμέρους κριτηρίων και επισήμανση των αδυναμιών τους (βαθμολογική «βάση», αντικείμενα και τρόποι μοριοδότησης, αξιολογική «οροφή», ανελαστικότητα κριτηρίων κλπ.).

Δ΄. Ειδικότερη αναφορά στα ζητούμενα του κριτηρίου 2.3.1 και τα σφάλματά τους (ως προς το διδακτικό υλικό, τις δειγματικές διδασκαλίες, τα εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ.), με συμπέρασμα την ανάγκη αναβολής της προτεινόμενης αξιολόγησης.

Ε΄. Προσδιορισμός του δόκιμου και του επιθυμητού από μιαν αξιολόγηση υπό τις παρούσες συνθήκες (καθοδηγητικά ζητήματα δεοντολογίας).

ΣΤ΄. Άμεσα ζητούμενα: (1) αναβολή της επιχειρούμενης αξιολόγησης για διαβούλευση και (2) ακύρωση εμπαθούς μέτρου από το ΠΥΣΔΕ.

Ζ΄. Προτάσεις (σε μια διαβούλευση) με επιμέρους υποδείξεις για ακυρώσεις, προσθήκες ή μοριοδοτήσεις και με εισήγηση μεθόδου δικαιότερης και συστημικά ορθότερης κατάρτισης αξιολογικών κριτηρίων («Αξιολογικά Προγράμματα» – τρία σε δειγματική ανάπτυξη).

 

Α ν α λ υ τ ι κ ή  Έ κ θ ε σ η

Οι παρατηρήσεις αυτές είναι σύνθεση γραπτών και προφορικών σχολίων και ιδεών που διατυπώθηκαν από εκπαιδευτικούς και μη, κατά τις τελευταίες ημέρες, στο εσωτερικό του σχολείου και της εκπαιδευτικής του κοινότητας, αλλά και σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ με εκπροσώπους των υπαγόμενων σ’ αυτήν ΠΠΣ. Οι προτάσεις όπου καταλήγουν, επίσης, δεν αποτελούν όρο ή προϋπόθεση συμμετοχής, ή όχι, στην επιχειρούμενη αξιολόγηση διδακτικού προσωπικού των ΠΠΣ. Πρόκειται για εκτιμήσεις σχετικά με την ορθότερη διεξαγωγή της από την πλευρά όσων δέχονται να συμμετάσχουν, παραιτούμενοι προς το παρόν, πρόθυμα ή όχι, από την ελπίδα της διεκδίκησης ενός καλύτερου σχολείου μέσα στην κοινωνία που ζούμε (έστω, π.χ., και προς την κατεύθυνση που «υποσχόταν» η δεκαετία του 1980). Είναι πολύ πιθανόν, όμως, αν όχι βέβαιο, πως, εφόσον γίνουν δεκτές και υιοθετηθούν, πολλοί περισσότεροι εκπαιδευτικ

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita