Πανελλαδική Συνάντηση Συλλόγων ΔΕΠ: Για την προσπάθεια ποινικοποίησης των συλλογικών αγώνων

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Πανελλαδική Συνάντηση Συλλόγων ΔΕΠ

Δελτίο Τύπου

Για την προσπάθεια ποινικοποίησης των συλλογικών αγώνων

Η Πανελλαδική Συνάντηση Συλλόγων ΔΕΠ με οργή διαπιστώνει την απόπειρα ποινικοποίησης -από πλευράς πρυτανικών αρχών, προεδρείου ΠΟΣΔΕΠ και φιλοκυβερνητικών παρατάξεων πανεπιστημιακών-

των μαζικών αγώνων της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητών, καθηγητών, συμβασιούχων, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, διοικητικών) που αντιτίθεται στους νόμους 4009/11 και 4076/12, νόμους που διαλύουν οριστικά τον Δημόσιο, Δωρεάν και Δημοκρατικό χαρακτήρα του Πανεπιστημίου.

Ειδικότερα, αποτελεί ευτελισμό του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου μας, της ΠΟΣΔΕΠ, το προεδρείο της, και προσωπικά ο πρόεδρος, να πρωτοστατεί στην κατασυκοφάντηση των κινητοποιήσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και να λειτουργεί ως αυτόκλητος εισαγγελέας.

Η Πανελλαδική Συνάντηση Συλλόγων ΔΕΠ έχει διατυπώσει με σαφήνεια την αντίθεσή της στην εκλογή Συμβουλίων Ιδρυμάτων και έχει καταγγείλει τις εκλογές-παρωδία μέσω ηλεκτρονικής ψήφου ως μια εκλογική διαδικασία αντισυνταγματική, αδιαφανή και διάτρητη. Πρόκειται για μια διαδικασία-προσβολή για κάθε ακαδημαϊκό δάσκαλο που την αποδέχεται.

Η Πανελλαδική Συνάντηση Συλλόγων ΔΕΠ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της προς τους μαχόμενους διδάσκοντες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που μετά από αποφάσεις των Συλλόγων τους μαζικά εναντιώθηκαν στην πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας στο Πανεπιστήμιό τους και που σήμερα επιχειρείται να στοχοποιηθούν ατομικά και να ποινικοποιηθούν οι συλλογικοί τους αγώνες.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 4009/11 και 4076/12

 

5/11/2012

 

Tags: ΔΕΠ Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα