Ολοι στην παράσταση της Τετάρτης 28/6 στη Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για να απαιτήσουμε να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των ΕΛΜΕ

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ
Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Γ΄ ΕΛΜΕ
Όλοι στην παράσταση της Τετάρτης 28.6., στις 12.30, στη Διεύθυνση
για να απαιτήσουμε να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των ΕΛΜΕ

Τις μέρες αυτές συζητούνται στα ΠΥΣΔΕ και αποφασίζονται οι πάσης φύσης τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, οι οποίες είναι σημαντικές για τον εκπαιδευτικό και οικογενειακό προγραμματισμό τους.
Τα Δ.Σ. των Α΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ έγκαιρα το προηγούμενο διάστημα σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις Διευθύνσεις Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς και την περιφερειακή Διεύθυνση κεντρικής Μακεδονίας έθεσαν μια σειρά ζητήματα. Τις προτάσεις τους τις κατέθεσαν γραπτώς και ζήτησαν να γίνουν αποδεκτές στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους και έχουν σχέση με τις Υπηρεσιακές Μεταβολές και τα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών (αποσπάσεις, οργανικές θέσεις, συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ, επιτροπές των εξετάσεων, δεδουλευμένα, κ.α.).
Οι διοικήσεις τις εκπαίδευσης αρνήθηκαν να αποδεχθούν τις προτάσεις των ΕΛΜΕ. Πιο συγκεκριμένα:
- Δεν έκαναν δεκτή την πρόταση της εξασφάλισης της οργανικής θέσης για επτακόσιους περίπου συναδέλφους που είναι στη διάθεση. Το αίτημα το παρέπεμψαν να συζητηθεί στα ΠΥΣΔΕ, όπου και το απέρριψαν . Η Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης με απόφαση του ΠΥΣΔΕ αποφάσισε να δίνονται οργανικές θέσεις με εννέα ώρες, αντί των ένδεκα.
- Απέρριψαν την πρόταση τα κενά να υπολογίζονται στη βάση των 25 παιδιών.
- Όσον αφορά τα κενά για τις αποσπάσεις να δηλώνονται με βάση την κατάσταση που επικρατεί το Σεπτέμβριο, ώστε να ζητηθούν περισσότερα, απάντησαν ότι αυτό εν μέρει γίνεται.
- Δε δεσμεύθηκαν οι αποσπάσεις των ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια να γίνουν με βάση το ωράριο εργασίας τους στη δευτεροβάθμια παρόλο που υποδείχθηκε συγκεκριμένος τρόπος.
- Απέρριψαν το αίτημα να έχουν οι ΕΛΜΕ ενημέρωση για τα θέματα που συζητούνται στα Υ. Σ.
- Αρνήθηκαν να δημοσιοποιούνται σε όλα τα σχολεία οι επιτροπές των εξετάσεων. Δεν έδωσαν καμία δυνατότητα να γίνεται έλεγχος, ώστε να σταματήσει η επιλογή των επιτροπών να γίνεται στη βάση των γνωριμιών. Η Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης πριν τον καθορισμό των Λυκειακών Επιτροπών ζήτησε προτάσεις από τους Διευθυντές των σχολείων.
- Για το κλείσιμο σχολείων ειπώθηκε ότι δε θα γίνει καμία νέα πρόταση.
Οι διοικήσεις στο πνεύμα του υπουργείου!
Σε μια περίοδο κρίσιμη που παραβιάζονται δικαιώματα και μπροστά στο φάσμα της αγωνίας και της ανασφάλειας που εντείνεται για εκατοντάδες συναδέλφους οι ΕΛΜΕ απαίτησαν λύσεις σε μια σειρά προβλήματα προς όφελος του δημόσιου σχολείου, της ουσιαστικής λειτουργίας του. Οι διοικήσεις τις αρνήθηκαν τις λύσεις που προτεί
Keywords
Τυχαία Θέματα